Algemeen

'American History X' regisseur gaat aan de slag met 'African History Y'

De hoofdrolspeler is ook al gevonden in Djimon Hounsou.

door Wouter Drummen om 16:49 in Algemeen
Regisseur Tony Kaye wist hoge ogen te gooien met zijn film American History X, waarin Edward Norton schitterde. Ondanks het feit dat de opnames niet geheel vlekkeloos verliepen, heeft Kaye nu dan ook besloten met een soort van opvolger te komen, genaamd African History Y.

Kaye heeft ook al zijn hoofdrolspeler gevonden in acteur Djimon Hounsou, o.a. bekend van Gladiator en Guardians of the Galaxy. African History Y zal zich afspelen in Afrika en wordt een 'verhaal over tragedie en verlossing'. Verder is er nog maar tamelijk bekend over het project.

Zin in
Regisseur Kaye laat zich tijdens een recent interview uit over de film: ''Djimon en ik hebben elkaar ontmoet vlak na American History X. Ik wist onmiddellijk dat ik met hem wou samenwerken en nu hebben we eindelijk het juiste project gevonden. Ik kan niet wachten om te beginnen''.

Hounsou zou ook voor de film hebben getekend omdat hij naar eigen zeggen meer bijzondere Afrikaanse verhalen wil vertellen, iets wat Kaye van plan is met African History Y.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Noem het dan African American X

Wilskracht

Avatar

Ik heb ambivalente gevoelens omtrent dit project. Hoe kan je het American History noemen als het zich afspeelt in Afrika? Laat hij hier niet de zwarte Amerikanen juist mee in de steek? Het doet me denken aan de verontschuldigingen van Bill Clinton in Uganda van 1998. Hij bood aldaar zijn excuses aan voor de slavenhandel terwijl de negatieve effecten daarvan niet te zien waren in Uganda, maar in de Verenigde Staten. Wat hem vervolgens op stevige kritiek kwam te staan. Aan de andere kant, er is nog niks bekend over het plot van American History Y en kan ik er volledig naast zitten

John Wayne

Avatar

Tony Kaye's naam staat weliswaar als regisseur van American History X. Het is echter bekend dat hij doordraaide en een totaal andere film wilde maken. Het eindresultaat is door Edward Norton tot stand gekomen. Kaye's naam bleef echter staan.

SeanDeNiro

Avatar

Of noem het Woke History Z

milo007

Avatar

Pfff ben hier redelijk sceptisch over. Kaye heeft in geen 10jaar meer een film gemaakt. Volgens mij gebruikt hij het cult gehalte van X om aandacht te vestigen op deze nieuwe. Want laat ons eerlijk zijn, dit wordt gn vervolg.

Sunspot

Avatar

Geen idee waar het over moet gaan.

American History X is een top film!

Goku32

Avatar

Ik vind American history x een 10 out off 10 film, dus ik ben wel benieuwd hoe deze film gaat worden

ThysRomani

Avatar

American History Z zou dan de afsluiter zijn. Speelt zich af in Israël for some reason.

centr1no

Avatar

Wilskracht "Hoe kan je het American History noemen als het zich afspeelt in Afrika?"
De titel 'AFRICAN History Y' staat maar liefst 4 keer in het artikel.

NieuwsFilm

meest populair