Komen de 'The Walking Dead'-films nog wel in de bioscoop uit?

Komen de 'The Walking Dead'-films nog wel in de bioscoop uit?

Wat is nu het plan met de The Walking Dead-trilogie?

Het is nog altijd de bedoeling dat de The Walking Dead-films in de bioscoop gaan draaien. Steeds meer filmfranchises wenden zich tot televisie of streamingdiensten, om toch maar uitgebracht te kunnen worden. Dat geldt echter niet voor deze films.

Sinds Andrew Lincoln stopte als Rick Grimes, wordt er gewerkt aan een drietal films. In juli 2019 trokken AMC en Skybound Entertainment Universal Pictures aan om de films te distribueren. En franchisehoofd Scott Gimple omschreef de films toen als een televisiefilm met de schaalgrootte van een bioscoopfilm. Toen werd nog gedacht dat de films op AMC in première zouden gaan, maar dat plan werd gewijzigd.

Bioscoopfilms
"Het plan is om ze in de bioscoop uit te brengen," vertelde Gimple aan de site Decider. "Maar we leven in hele rare tijden. Alles lijkt wel goed. We houden ons nog aan het plan om ze in de bioscoop uit te brengen. We maken er een bioscoopfilm van."

"Maar goed, als je kijkt hoe het nu gaat... misschien krijgen we morgen wel te maken met een invasie van buitenaardse wezens. Ik zal dan ons nieuwe heersers verwelkomen. Wie weet hoe 't lopen zal? Het gaat nu heel vreemd in de wereld. Maar we volgen het plan, en zoals Robert [Kirkman] ooit zei: we gebruiken deze tijd om het zo goed mogelijk te maken."

NieuwsFilm

meest populair