Algemeen

Hoe staat het met die 'The Walking Dead'-film rondom Rick Grimes?

Wanneer verschijnt de populaire zombie-serie eindelijk eens in filmvorm?

door Jan-Peter Rook om 09:39 in Algemeen
Eind 2018 werd er een filmtrilogie aangekondigd van The Walking Dead, de populaire zombieserie van AMC. Een jaar geleden verscheen er een korte teaser voor de eerste film, maar sindsdien hoorde we niks concreets meer. Hoe zit het nou eigenlijk?

Hoewel de tv-serie het nog steeds prima doet, is de echte glorietijd echter wel voorbij. AMC hoopte het Walking Dead-vuurtje weer aan te wakkeren met een bioscoopfilm rondom Rick Grimes, het hoofdpersonage uit de serie die wordt gespeeld door Andrew Lincoln.

Het project leek eerder dit jaar eindelijk van de grond te gaan komen, maar toen sloeg de coronacrisis in. David Alpert, mede-oprichter van Skybound Entertainment, zegt het volgende over de huidige status van de film:

"Het gaat de goede kant op. We zijn op dit moment helaas genoodzaakt om te wachten. We kunnen op dit moment geen film opnemen, dus dat houdt ons vooral tegen. We kunnen niet wachten om weer door te gaan met de productie. We gaan iets maken dat spannend en uniek wordt en we willen er zo snel mogelijk mee aan de gang gaan. We moeten alleen wachten tot het veilig is."

De maker van de originele comic en producent van de tv-serie, Robert Kirkman, is ook nauw betrokken. Hij belooft dat er nog steeds hard wordt gewerkt aan het verhaal van Rick Grimes:

"Er gebeurt zo veel achter de schermen. Je moet echt niet denken dat we alleen maar zitten te wachten tot de pandemie erop zit. Ik durf zelfs te stellen dat de pandemie een hoop films beter zal maken, waaronder ook de Rick Grimes-film. We hebben namelijk veel meer tijd om de film te maken en er zeker van te zijn dat het perfect wordt. Zodra alles weer wat beter wordt, gaan jullie heel veel meer horen over deze film."

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair