'Call Me by Your Name'-componist Sufjan Stevens walgt van de Oscars

Één van de meest traumatische ervaringen van zijn leven.

De Amerikaanse Componist Sufjan Stevens heeft al voor heel wat films muziek gemaakt, zoals o.a. Demolition, Little Miss Sunshine en Call Me by Your Name. Vooral met de laatstgenoemde film wist hij hoge ogen te gooien. Hij scoorde met het nummer Mystery of Love zelfs een Oscarnominatie voor Beste Originele Nummer en bracht het nummer live tijdens de ceremonie. Hier heeft hij echter geen goede herinneringen aan overgehouden.

Sterker nog, volgens Stevens was het één van de meest traumatiserende ervaringen van zijn leven. Hij is dan ook absoluut geen fan van de Oscaruitreiking, iets dat hij beschrijft als een soort van 'Scientology-schoolbal': ''Het is niet mijn ding. De Oscars zijn een weergave van alles wat ik hatelijk vind aan de Verenigde Staten en de popcultuur''.

Afschuwelijk
Stevens wil zich er dan ook verre van houden: ''Ik wil niks te maken hebben met die wereld en die cultuur. Ik wil geen deel uitmaken van een ruimte vol volwassenen die zitten te mopperen over een paar plastic trofeeën''. Stevens won de Oscar trouwens niet. Deze ging naar de Pixar-film Coco, voor het nummer Remember Me.

NieuwsFilm

meest populair