Algemeen

'Call Me by Your Name'-componist Sufjan Stevens walgt van de Oscars

Één van de meest traumatische ervaringen van zijn leven.

door Wouter Drummen om 14:18 in Algemeen
De Amerikaanse Componist Sufjan Stevens heeft al voor heel wat films muziek gemaakt, zoals o.a. Demolition, Little Miss Sunshine en Call Me by Your Name. Vooral met de laatstgenoemde film wist hij hoge ogen te gooien. Hij scoorde met het nummer Mystery of Love zelfs een Oscarnominatie voor Beste Originele Nummer en bracht het nummer live tijdens de ceremonie. Hier heeft hij echter geen goede herinneringen aan overgehouden.

Sterker nog, volgens Stevens was het één van de meest traumatiserende ervaringen van zijn leven. Hij is dan ook absoluut geen fan van de Oscaruitreiking, iets dat hij beschrijft als een soort van 'Scientology-schoolbal': ''Het is niet mijn ding. De Oscars zijn een weergave van alles wat ik hatelijk vind aan de Verenigde Staten en de popcultuur''.

Afschuwelijk
Stevens wil zich er dan ook verre van houden: ''Ik wil niks te maken hebben met die wereld en die cultuur. Ik wil geen deel uitmaken van een ruimte vol volwassenen die zitten te mopperen over een paar plastic trofeeën''. Stevens won de Oscar trouwens niet. Deze ging naar de Pixar-film Coco, voor het nummer Remember Me.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

Dit kun je zeggen van vrijwel elke competitie. Gouden klaveren, beeren, leeuwen, palmen whatever. Het is toch allemaal een wedstrijdje wie de beste is? Hij had ook nee kunnen zeggen natuurlijk.

GreenHornet

Avatar

De reden dat Prijzen festivals nog bestaan zijn de afterparties.

Steve-O

Avatar

Volgens mij zijn de afterparties echt lit

Draven

Avatar

Ik wil geen deel uitmaken van een ruimte vol volwassenen die zitten te mopperen over een paar plastic trofeeën''.


Ondanks dat ik zijn mening deel dat dit één grote poppenkast is schieten de salarissen van een winnaar/winnares vaak wel omhoog. Je krijgt een betere aanbod. Dit is zelfs al het geval bij een nominatie.

NieuwsFilm

meest populair