Little Miss Sunshine

Little Miss Sunshine (2006)

Where's Olive?

Originele, hartverwarmende en tragikomische feelgood film.
play

7,7 details

  • 101 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
101 Min Verenigde Staten

De familie Hoover bestaat uit vader Richard (Greg Kinnear), een doorgedraaide motivatiecoach, Moeder Sheryl (Toni Collete), haar homoseksuele en suïcidale broer Frank, een dochter, een zoon die weigert te praten, en opa vrijwel altijd onder invloed is van drank of drugs. Ze maken een roadtrip in een busje om de droom van hun zevenjarige dochter Olive te verwezenlijken. Dit levert de meest bizarre situaties op....

Regie
Jonathan Dayton
Valerie Faris
Cast
Alan Arkin, Julio Oscar Mechoso, Paul Dano, Toni Collette, Greg Kinnear, Steve Carell, Bryan Cranston, Brenda Canela, Jill Talley, Steven Christopher Parker, Abigail Breslin, Justin Shilton, Marc Turtletaub, Chuck Loring, Gordon Thomson.
Budget
$ 8.000.000
Opbrengst
$ 100.523.181
Release
26.07.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Jonathan Dayton & Valerie Faris | Cast: Greg Kinnear (Richard Hoover), Toni Colette (Sheryl Hoover), Alan Arkin (Edwin Hoover), Paul Dano (Dwayne Hoover), Abigail Breslin (Olive Hoover) e.a. | Speelduur: 101 minuten

Als je maar hard genoeg je best doet, dan zul je succesvol zijn. Je zult de competitie van het leven winnen en zeker geen loser zijn. Dit zijn beweringen waar in ieder geval veel Amerikanen in (willen) geloven. Maar wat als je er alles aan doet om te slagen en het toch niet lukt? Ben je dan toch die loser geworden? Of draait het leven eigenlijk toch niet om die competitie? Filmmakers en echtgenoten Dayton en Faris, gerenommeerd in de videoclipwereld, laten dergelijke vragen op subtiele wijze in hun debuutfilm de revue passeren. Ze maakten Little Miss Sunshine, een hartverwarmende tragikomedie over een disfunctionele familie.

Die familie bestaat uit een vader, een moeder, haar broer, een tienerzoon, een kleinere dochter en een opa. Vader Richard is een hopeloos optimistische motivatiespreker die een negenstappenprogramma voor succes heeft ontworpen. Er komen echter maar weinig mensen naar zijn lezingen en zijn boek wacht nog op uitgave. Zijn gestresste vrouw Sheryl moet daardoor met twee baantjes al het geld voor de familie verdienen. Ze probeert tegelijkertijd wanhopig de familievrede te bewaren, wat nogal bemoeilijkt wordt door haar suïcidale broer Frank die na een zelfmoordpoging ontslagen wordt uit het ziekenhuis omdat zijn verzekeringspolis is afgelopen.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Little Miss Sunshine Nieuwsberichten