Arnold Schwarzenegger was inspiratie voor het maken van 'Little Miss Sunshine'

Arnold Schwarzenegger was inspiratie voor het maken van 'Little Miss Sunshine'

Volgens de scenarioschrijver trok de film inspiratie uit een quote van Arnold Schwarzenegger.

Little Miss Sunshine vertelt het verhaal van een familie die hun dochter mee laat doen aan een schoonheidswedstrijd. Scenarioschrijver Michael Arndt maakte bekend dat hij voor het schrijven van de film, inspiratie nam van de klassieke actiester Arnold Schwarzenegger.

Michael Arndt
Echter pakte dit niet uit op de manier waarop je dit zou verwachten. De scenarioschrijver maakte bekend dat een Arnold Schwarzenegger quote hem het idee voor de film gaf, maar niet vanwege de inspirerende aard van de quote.

Arndt wilde de actiester bewijzen dat hij fout zat. De scenarioschrijver verwees naar Schwarzeneggers quote over losers.

Quote
"Als er iets is in deze wereld dat ik haat, zijn het losers. Ik veracht ze." zei Schwarzenegger ooit tegen een groep middelbare scholieren. Er is een kans dat hij niets persoonlijks of kwaadaardigs bedoelde met zijn uitspraak, maar de scenarioschrijver van Little Miss Sunshine vond dit een vervelende quote.

"Er is iets zo verkeerd aan die houding. Het is zo vernederend en beledigend om iemand een loser te noemen." zei de scenarioschrijver over Schwarzeneggers uitspraak.

Little Miss Sunshine
Als gevolg hiervan wilde Arndt een scenario schrijven waar alle personages als "losers" beschouwd kunnen worden. Hij gaf ook aan het verhaal te willen schrijven om tegen het idee in te gaan dat het leven volledig om status en indruk maken gaat.

Daarom was hij terughoudend de film een vrolijk einde te geven. Hiermee wilde hij op de herkenbaarheid inspelen dat degene die het hardst proberen niet altijd gegarandeerd zijn te winnen.

NieuwsFilm

meest populair