Algemeen

'Black Widow': Red Guardian is een supersoldaat uit de Koude Oorlog

Het MCU bevat een interessant detail t.a.v. de Koude Oorlog.

door Jim Pedd om 06:29 in Algemeen
Recent vrijgegeven personageomschrijvingen voor Black Widow laten zien dat de Koude Oorlog in het Marvel Cinematic Universe een iets andere functie had. Daarin speelde vooral een race om superhelden te maken een rol, dus minder kernwapens.

Het MCU is een wereld die sterk lijkt op de onze. Maar is er dan eentje waarin superhelden bestaan. Captain America is een supersoldaat die tijdens de Tweede Wereldoorlog aan het front vocht. En we hadden onder meer Ant-Man en de Wasp, en kregen een oorlog tussen de Kree en Skrulls op onze planeet. Ook de Koude Oorlog had een rol voor superhelden.

De Sovjets versus de Amerikanen
Nieuwe personageomschrijvingen laten zien dat de Red Guardian, die Black Widow bijstaat in de film, het antwoord van de Sovjet-Unie was op Captain America. Hij was dus een supersoldaat en een spion die een druk leven had tijdens de Koude Oorlog.

Dat betekent ook meteen dat de Sovjet-Unie de Verenigde Staten bijgehaald had als het aankomt op het maken van supermensen. De Russen waren succesvol en bouwden de supersoldaat Red Guardian en mogelijk een aantal anderen. Zo schijnt Ursa Major, een collega van de Red Guardian, een rol te hebben in de film.

Interessant is ook dat de Verenigde Staten het mogelijk niet zo heel goed deed in deze superhelden-oorlog; het supersoldaten-programma deed het niet zo briljant, bleek immers al tijdens The Incredible Hulk.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair