Disney+ lanceert vandaag nieuwe functie

Disney+ lanceert vandaag nieuwe functie

Maar alleen voor de Verenigde Staten.

Disney+ maakt de GroupWatch-functie nu al beschikbaar. We zaten daar al een tijdje op te wachten, maar nu is de nieuwe functie er dus. Die maakt het mogelijk voor tot maximaal zeven mensen om samen naar een film of serie te kijken.

De functie lijkt een beetje op Netflix Party, een app die voor Netflix ontwikkeld werd. GroupWatch laat maximaal zeven mensen tegelijkertijd kijken naar een film of serie. Dat kan via het internet, mobiele telefoons, gekoppelde televisie-apparaten enzovoorts. In real-time kan iedereen reacties op wat ze zien delen. Vooralsnog is de functie alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Verhalen tot leven brengen
Disney wil op deze manier verhalen tot leven brengen. "Als je samen met anderen op deze manier je favoriete momenten kan delen, maar tegelijk niet bij elkaar hoeft te zijn," brengt dat verhalen echt tot leven, wat Jerrell B Jimerson van Disney+ betreft.

Abonnees kunnen met zes andere mensen - die allemaal een Disney+-abonnement hebben - gebruik maken van de functie. Mensen kunnen de boel zelf pauzeren of vooruit spelen als dat nodig is. In real-time kunnen ze verder via de app van Disney+ zes emoji delen: like, funny, sad, angry, scared en surprised.

Disney verwacht de functie later deze herfst uit te rollen naar Europa.


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair