Officieel: Disney maakt 'The Lion King 2'!

Officieel: Disney maakt 'The Lion King 2'!

En de film heeft ook al een regisseur: Moonlight-regisseur Barry Jenkins.

In 2019 was het live-action sprookje The Lion King een groot succes en wist zelfs tot de best scorende film ooit in Nederland uit te groeien. Dat er een vervolg zou komen hing al een tijdje in de lucht, maar is het officieel. Walt Disney maakt The Lion King 2 en is er al een regisseur aangetrokken.

Via Variety wordt duidelijk dat Moonlight en If Beale Street Could Talk-regisseur Berry Jenkins het tweede deel zal regisseren. Jeff Nathanson keert terug voor het schrijfwerk.

"Door mijn zus te helpen bij het opvoeden van twee jonge jongens in de jaren '90 ben ik opgegroeid met deze figuurtjes," zei Jenkins. "De kans krijgen om met Disney samen te werken aan het uitbreiden van dit prachtige verhaal over vriendschap, liefde en nalatenschap, terwijl ik mijn werk voortzet om de levens en zielen van mensen in de Afrikaanse diaspora te beschrijven, is een droom die uitkomt."

Mufasa's herkomst
In het tweede deel zouden we volgens Comicbook.com onder meer een herkomstverhaal te zien krijgen van Mufasa, de vader van Simba. Toch zou de film een vervolg zijn op het eerste deel met de diertjes uit dat deel. De film van regisseur Jon Favreau (The Mandalorian) wist verleden jaar maar liefst $1,7 miljard om te zetten aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

Het nieuws werd overigens op een originele, maar toepasselijke wijze gevierd door Lulu Wang, de partner van Jenkins. Datums voor de start van de productie en de release zijn nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair