5 Bondgirls die je gezien moet hebben!

In de 24 verschenen Bond-films zagen we al heel wat opvallende Bondgirls.

Of we in november de nodige Bondgirls in actie zien in No Time to Die is nog niet helemaal zeker, maar laten we hopen dat het gewoon gaat gebeuren. We zien namelijk Lashana Lynch als Nomi, Ana de Armas als Paloma, Léa Seydoux als Madeleine Swann en ook weer Naomie Harris als Moneypenny.

Hieronder werpen we een blik op vijf eerdere Bondgirls, verspreid door de jaren. Uiteraard zijn er meer opvallende Bondgirls te noemen. Welke Bondgirl mis jij het meest in dit lijstje?

Honey Ryder

Actrice: Ursula Andress | Film: Dr. No (1962)

Honey Ryder van actrice Ursula Andress is nog altijd één van de meest memorabele Bondgirls en dit komt vooral door haar scène als ze uit de zee wandelt. Andress kreeg een nominatie voor de Golden Globe Beste nieuwe actrice.



Miranda Frost

Actrice: Rosamund Pike | Film: Die Another Day (2002)

Deze Bondgirl van Rosamund Pike (Gone Girl) was de laatste in de reeks Bond-films met Pierce Brosnan. Ze was de aartsvijand van een andere Bondgirl, Jinx van Halle Berry. Pike wist later op te vallen in andere Hollywood-films, zoals Gone Girl en An Education.



May Day

Actrice: Grace Jones | Film: A View To A Kill (1985)

Deze Bondgirl was een bijzonder sterke en uiteraard belandde ook zij bij 007 in bed. Ze was in de film moedig genoeg om van de Eiffeltoren te springen. Een zeer herkenbare rol van zangeres Grace Jones.



Jill Masterson

Actrice: Shirley Eaton | Film: Goldfinger (1964)

Uiteraard mag Jill Masterson niet ontbreken. Zij is de Bondgirl die we dood op bed zagen liggen, helemaal in het goud en met name daardoor is ze een bekend Bondgirl.



Vesper Lynd

Actrice: Eva Green | Film: Casino Royale (2006)

Vesper Lynd is de tot op heden belangrijkste Bondgirl in de films met Daniel Craig en haar lot zorgde ervoor dat zijn Bond een duidelijk verbitterde en afstandelijker personage wordt. Uiteraard een prachtrol van Eva Green.



NieuwsFilm

meest populair