Celebrity

Hilary Duff had jarenlang last van typecasting

De actrice kwam na de serie 'Hilary Duff' niet meer aan de bak.

door FilmTotaal om 14:26 in Celebrity
Het komt wel vaker voor dat een acteur meespeelt in een franchise en zo geassocieerd raakt met een type rol of filmgenre dat hij of zij herhaaldelijk in soortgelijke rollen wordt gecast, of in het ergste geval, helemaal geen rollen meer weet te bemachtigen. Hier had Hilary Duff ook jarenlang last van.

De actrice werd wereldberoemd dankzij de populaire Disney Channel sitcom Lizzie McGuire. Toen de serie echter tot een eind kwam, kreeg Duff geen rollen meer aangeboden, ondanks het feit dat ze wel de nodige audities deed.

Frustratie
Zo zegt de nu 33-jarige actrice: ''Het was echt gigantisch frustrerend. Ik begreep niet waarom niemand mij een kans wilde geven. Van mijn 21ste tot mijn 25ste had ik gewoon geen werk en daar maakte ik me wel zorgen om. Soms liep ik auditie en dan werd ik teruggebeld door de producent van de film, die me dan zei: ''Je bent geweldig en je auditie verliep perfect, maar je bent Hilary Duff...''''

Tweede kans
Uiteindelijk wist Duff een belangrijke rol te scoren in de serie Younger, waarvan het zevende seizoen binnenkort verschijnt. De actrice laat weten zich nu dan ook geen zorgen meer te maken: ''Ik sta heel anders in het leven, aangezien ik nu een moeder en een vrouw ben. De meeste mensen hebben nu een ander beeld van me, maar ik heb ook geen moeite meer met degenen die mij nog steeds als Hilary Duff zien. Zij was een leuk personage om te spelen en heeft op veel mensen grote impact gehad''.

NieuwsFilm

meest populair