Netflix maakt werk van young adult verfilming 'Uglies'

Netflix maakt werk van young adult verfilming 'Uglies'

De streamingdienst zet daarvoor twee vaste waarden in.

De filmreeksen The Kissing Booth en The Babysitter zijn een groot succes voor Netflix. Het is dan ook niet gek dat de streaminggigant uit die bron put voor een nieuw project.

Hoofdrolspeelster Joey King en regisseur McG zijn namelijk samengebracht om werk te maken van Uglies. Deze wordt gebaseerd op het gelijknamige dystopische fantasyboek van Scott Westerfeld.

Schoonheid
Het verhaal draait om een post-apocalyptische wereld waarin alles draait om schoonheid. Daarom moet iedere zestienjarige een verplichte cosmetische operatie ondergaan om te voldoen aan de perfecte standaard.

Wanneer haar beste vriendin naar een geheim rebellenkamp verdwijnt, krijgt Tally een keuze. Ze moet de basis van de Smokies zien te vinden of anders blijft ze voor altijd "lelijk". Ze weet zich aan te sluiten bij deze rebellen, maar wanneer ze een enorm complot ontdekt, is het nog maar de vraag of ze haar nieuwe kameraden zal verraden.

Pretties
Het script wordt geschreven door Krista Vernoff, die eerder voor series als Grey's Anatomy en Shameless werkte. Mocht de film een succes worden, dan kan men nog even vooruit. De boekenreeks bestaat namelijk ook nog uit Pretties, Specials en Extras.

NieuwsFilm

meest populair