Pietje Bell 2: De jacht op de tsarenkroon

De opvolger van de film Pietje Bell heet Pietje Bell 2: De jacht op de tsarenkroon. De opnamen zijn al begonnen en duren tot en met juni. Meer dan 840.000 mensen hebben de eerste film over de jeugdheld sinds de première op 15 november vorig jaar bekeken.

Volgens de producent, Shooting Star Filmcompany, schreeuwde Pietje Bell al meteen om een opvolger. Maria Peters, verantwoordelijk voor scenario en regie, moest bij de samenstelling van de eerste film veel mogelijkheden en ideeën laten liggen.

,,Pietje Bell is immers een legende, die voortkomt uit een hele serie boeken van Chris van Abkoude. Uit al die boeken zeefde Peters elementen die samen een aanstekelijk verhaal vormden. Maar de avonturen van Pietje Bell waren eigenlijk nog niet af. Al tijdens het schrijven voor de eerste film ontstonden direct de contouren voor nog een Pietje Bell-film'', aldus een woordvoerder.

In de nieuwe Bell komen alle bekende karakters terug, gespeeld door dezelfde acteurs. Nieuwe gezichten zijn die van Eric van den Donk, John Kraaykamp jr. en Fedja van Huet. De première is 18 december. De eerste film draait momenteel nog in 35 bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair