Blu-ray

'Escape from Pretoria': Opnieuw een uitstekende film van Daniel Radcliffe [Blu-ray]

Daniel Radcliffe wil uit een gevangenis ontsnappen.

door Bram de Groot om 16:18 in Blu-ray
Regie: Francis Annan | Cast: Daniel Radcliffe (Tim Jenkin), Daniel Webber (Stephen Lee), Ian Hart (Denis Goldberg), Mark Leonard Winter (Leonard Fontaine), Nathan Page (Mongo) e.a. | Speelduur: 106 minuten | Bioscooprelease: Geen | Recensie: 4 sterren

Daniel Radcliffe blijft uiteraard vooral bekend van Harry Potter. Sinds dat avontuur zien we hem vooral in kleinere titels die regelmatig de moeite waard zijn. Zo verscheen begin dit jaar het spannende gevangenisdrama Escape from Pretoria. En die is zeker het kijken waard door de effectieve wijze waarop een ontsnapping uit een gevangenis in beeld wordt gebracht.

Escape from Pretoria draaide beperkt in de wereldwijde bioscoopzalen en beleefde zijn voornaamste première online, via (premium) Video on Demand. In de bioscopen kwam het drama niet verder dan een opbrengst van zo'n 2,5 miljoen dollar.

Bij de critici deed de spannende film van Francis Annan het ruim voldoende met 71% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling staat op 6.36/10. Het publiek op RT was het daarmee een: 75% (3.8/5).


Tim Jenkin en Stephan Lee verspreiden in hun strijd tegen de apartheid illegale ANC pamfletten onder de Zuid Afrikaanse bevolking. Ze worden op heterdaad betrapt en veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf in Pretoria Central Prison. Eenmaal onder de vleugels van politiek activist Denis Goldberg besluiten ze om, samen met medegevangene Alex Moumbaris, een ingenieus plan te bedenken om te ontsnappen. Al snel blijkt de uitvoering een stuk ingewikkelder dan gedacht.

Blu-ray: Escape from Pretoria

Discs: 1 x Blu-ray | Release: augustus 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8719372009093 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De schijf van deze uitgave van Escape from Pretoria zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Op de voorkant de twee hoofdfiguren van Radcliffe en Webber en de achterkant lijkt een kale schijf te voorspellen. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & geluid

Deze uitgave van Dutch FilmWorks, een van de grootste onafhankelijke filmdistributeurs van Nederland, is zeer netjes in beeldkwaliteit. Na een periode van zeer matige HD-schijven laat de distributeur de laatste jaren prima transfers zien. Ook nu is er weer een prima scherpte met degelijke, duidelijk bewerkte kleuren.

Wat betreft de geluidstrack komt DFW vaak niet verder dan een standaard DTS-HD 5.1 spoor. Deze doet het overigens prima, aangezien de film het niet direct moet hebben van de ondersteunende muziek / geluid van David Hirschfelder die eerder werd genomineerd voor Oscars voor zijn werk aan de films Shine en Elizabeth. Overigens werkt het geluid wel goed mee aan de spanningsopbouw.

Bonusmateriaal

Op de schijf is er alleen ruimte voor de hoofdfilm en dat is doorgaans standaard bij uitgaven van Dutch FilmWorks. Gelukkig is de aanschafprijs er ook naar. Hieronder de online video 'Daniel Radcliffe talks about Escape from Pretoria & race relations in South Africa':


Wat vind jij van Escape from Pretoria?

Was jij onder de indruk van Escape from Pretoria? Of ben je niet zo'n Radcliffe-fan? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hiss

Avatar

Blu-ray? Zou ik niet kopen. Deze staat gewoon op Netflix. En het is inderdaad een aanrader.

kokosnoot

Avatar

Vond het een leuke film.

Jamal M

Avatar

Is deze film een Netfilx productie? Zo ja, zijn er meerdere Netfilx films op dvd uitgebracht?

Thiver

Avatar

Jamal M "Is deze film een Netfilx productie?"
Nee, gewoon een reguliere productie die ook op Netflix staat.

Jamal M "Zo ja, zijn er meerdere Netfilx films op dvd uitgebracht?"
De enige die ik me kan bedenken is Annihilation. En die film werd ook pas te elfder ure een Netflix-original.

Kanny89

Avatar

Staat blijkbaar niet (meer?) op Netflix in België :'(

NieuwsFilm

meest populair