[Update] Grote bioscoopketen sluit deuren na uitstel 'No Time to Die'; duizenden banen in gevaar

[Update] Grote bioscoopketen sluit deuren na uitstel 'No Time to Die'; duizenden banen in gevaar

De coronapandemie verandert de bioscoopwereld mogelijk voorgoed.

Bioscoopuitbater Cineworld gaat de deuren van bijna 700 locaties sluiten nu de release van de nieuwste James Bond-film No Time to Die naar volgend jaar is verplaatst. Door deze stap komen mogelijk duizenden banen in gevaar.

Vanaf morgen blijven de deuren van 127 vestigingen van Cineworld in het Verenigd Koninkrijk dicht. Ook in de Verenigde Staten, waar Cineworld actief is als Regal Cinema, zullen 543 bioscopen geen bezoekers meer ontvangen.

Deze beslissing is absoluut een grote klap voor de bioscoopwereld. Regal Cinema is namelijk de een na grootste keten van de Verenigde Staten en Cineworld zelfs de grootste van het Verenigd Koninkrijk. Door de sluiting staan zeker 5.500 banen op het spel.

Kopje-onder
De kans dat Cineworld de coronapandemie gaat overleven, lijkt nu alsmaar kleiner te worden. De bioscoopwereld is hard getroffen doordat filmstudio's zich gedwongen zien om hun blockbusterreleases keer op keer uit te stellen. In september liet Cineworld al weten in het eerste halfjaar van 2020 zo'n 1,3 miljard verlies te hebben geleden.

Cineworld bezit ook 123 vestigingen in diverse Oost-Europese landen. Deze blijven vooralsnog wel open.

Update:
Via Twitter heeft Cineworld laten weten dat het inderdaad overweegt om de deuren van zijn bioscopen in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten tijdelijk te sluiten, maar dat daar nog geen definitieve beslissing over is genomen.



NieuwsFilm

meest populair