Box office 'Tenet' staat nu op 300 miljoen wereldwijd; nog altijd zeer verliesgevend

Box office 'Tenet' staat nu op 300 miljoen wereldwijd; nog altijd zeer verliesgevend

In Nederland doet de sciencefictionblockbuster van Christopher Nolan het dan weer aardig goed!

Tenet heeft dit weekend de grens van 300 miljoen dollar overschreden aan de wereldwijde box office. De blockbuster van regisseur Christopher Nolan heeft dat bedrag na een speelperiode van zo'n zes weken opgehaald.

Tenet heeft tot op heden zo'n 307 miljoen dollar opgebracht. Hoewel dat bedrag betreurenswaardig zou zijn onder normale omstandigheden, is het gezien de coronacrisis een vrij nette prestatie.

Afgelopen weekend haalde de sciencefictionfilm 2.7 miljoen dollar op in de Verenigde Staten, waar de bioscopen in grote afzetgebieden als New York en Los Angeles nog altijd gesloten zijn. In totaal heeft Tenet daar nu zo'n 45.1 miljoen in het laatje gebracht.

Internationaal doet de prent het met een totaalopbrengst van 262 miljoen stukken beter. Dit weekend wist de film buiten de VS zo'n 14.2 miljoen op te halen. In Nederland werd volgens de laatste cijfers in totaal al voor bijna 6 miljoen euro aan kaartjes verkocht.

Kans op winst nihil
De kans dat filmstudio Warner Bros. winst gaat maken op de bioscooprelease van Tenet lijkt klein. De blockbuster heeft een enorm budget van 200 miljoen dollar, exclusief marketingkosten. Experts schatten in dat de film tussen de 400 en 500 miljoen euro aan omzet moet draaien om uit de kosten te komen.

Maar of dat nog gaat lukken? Door de coronapandemie blijven veel mensen thuis, zeker nu de maatregelen weer wat strenger worden.

Had een release op HBO Max en andere streamingdiensten niet veel logischer geweest? Warner Bros. gelooft erin dat een bioscooprelease nog altijd meer geld oplevert dan een digitale release. Daarnaast is Nolan een groot voorstander van de bioscoopervaring. Hij had dus nooit akkoord gegaan met een alternatieve release van zijn film.

NieuwsFilm

meest populair