Robert Downey Jr. heeft plannen voor groots 'Sherlock Holmes' Cinematic Universe

Robert Downey Jr. heeft plannen voor groots 'Sherlock Holmes' Cinematic Universe

Stiekem toch een beetje heimwee?

Met het Marvel Cinematic Universe zo goed als definitief achter zich, kan Robert Downey Jr eindelijk beginnen aan het langverwachte Sherlock Holmes 3. Toch lijkt hij ergens nog niet helemaal afscheid te kunnen nemen van het bekende begrip 'cinematic universe'...

Het is alweer bijna 10 jaar geleden sinds het succesvolle laatste deel, A Game Of Shadows, in de bioscopen draaide. Een derde deel werd daarna al snel aangekondigd, maar de productie liep steeds weer vast.

Inmiddels komt deze op gang met Dexter Fletcher (Rocketman) aan het roer. De release staat gepland op december 2021, maar die info is door Covid-19 momenteel net zo betrouwbaar als een paraplu met gaten.

Inspiratie dankzij succes van 'Enola Holmes'?
Recent vertelden de acteur (55) en zijn vrouw Susan over hun ideeën voor een compleet universum rondom de wereldberoemde speurneus, met naast meerdere sequels de welbekende spin-offs en prequels:

"We hebben het gevoel dat er nog nergens een mystery-verse is opgebouwd en de verhalen van Arthur Conan Doyle lenen zich daar perfect voor. Waarom zouden we alleen een derde film doen zonder de weg vrij te maken naar andere juweeltjes van diversiteit in andere tijden met andere elementen? We denken echt dat er een mogelijkheid is om het verder uit te bouwen, zowel op het witte doek als televisie".

Als er iemand ervaring heeft in het opzetten van een 'cinematic universe', is het Downey Jr wel met zijn tijd voor en achter de schermen (letterlijk vanaf het allereerste begin) bij MARVEL. Zijn jullie geïnteresseerd?

NieuwsFilm

meest populair