'Resident Evil'-filmreboot krijgt mega coole cast en wordt trouw aan de games

'Resident Evil'-filmreboot krijgt mega coole cast en wordt trouw aan de games

Een hoop mooie namen zullen bekende personages uit de gamereeks spelen.

Constantin Film heeft zojuist bekendgemaakt dat er een volledig nieuwe Resident Evil-film komt. Het betreft een reboot van scenarist-regisseur Johannes Roberts (47 Meters Down), die zeer trouw moet blijven aan de eerste spellen uit Capcoms beroemde gamereeks. Het verhaal speelt zich af in Raccoon City in 1998.

De iconische rollen van de games worden vervuld door (hieronder kloksgewijs van linksboven te zien) Kaya Scodelario (als Claire Redfield), Robbie Amell (als Chris Redfield), Hannah John-Kamen (als Jill Valentine), Neal McDonough (als William Birkin), Avan Jogia (als Leon S. Kennedy) en Tom Hopper (als Albert Wesker).

Roberts zei het volgende over wat we kunnen verwachten van de film:

"Met deze film wil ik teruggaan naar de eerste twee games en het gevoel vangen dat ik kreeg toen ik ze voor het eerst speelde. Daarbij moet het menselijke verhaal in een kleine, afgebroken Amerikaanse stad centraal staan en het publiek tot zich weten te winnen."

Een andere koers
Met de nieuwe film gaan de makers duidelijk een andere kant op dan de films van Paul W.S. Anderson met Milla Jovovich. Franchise-producent Robert Kulzer keert terug en zal samen met James Harris en Hartley Gorenstein produceren. Sony Pictures' Screen Gems zal zorgen voor de distributie.

Ondertussen wordt er overigens ook nog steeds gewerkt aan zowel een live-action serie als een animatiserie voor Netflix. Deze projecten lijken los te staan van de zojuist aangekondigde film.


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair