Algemeen

'Resident Evil'-filmreboot krijgt mega coole cast en wordt trouw aan de games

Een hoop mooie namen zullen bekende personages uit de gamereeks spelen.

door Zilko Tarici om 19:10 in Algemeen
Constantin Film heeft zojuist bekendgemaakt dat er een volledig nieuwe Resident Evil-film komt. Het betreft een reboot van scenarist-regisseur Johannes Roberts (47 Meters Down), die zeer trouw moet blijven aan de eerste spellen uit Capcoms beroemde gamereeks. Het verhaal speelt zich af in Raccoon City in 1998.

De iconische rollen van de games worden vervuld door (hieronder kloksgewijs van linksboven te zien) Kaya Scodelario (als Claire Redfield), Robbie Amell (als Chris Redfield), Hannah John-Kamen (als Jill Valentine), Neal McDonough (als William Birkin), Avan Jogia (als Leon S. Kennedy) en Tom Hopper (als Albert Wesker).

Roberts zei het volgende over wat we kunnen verwachten van de film:

"Met deze film wil ik teruggaan naar de eerste twee games en het gevoel vangen dat ik kreeg toen ik ze voor het eerst speelde. Daarbij moet het menselijke verhaal in een kleine, afgebroken Amerikaanse stad centraal staan en het publiek tot zich weten te winnen."

Een andere koers
Met de nieuwe film gaan de makers duidelijk een andere kant op dan de films van Paul W.S. Anderson met Milla Jovovich. Franchise-producent Robert Kulzer keert terug en zal samen met James Harris en Hartley Gorenstein produceren. Sony Pictures' Screen Gems zal zorgen voor de distributie.

Ondertussen wordt er overigens ook nog steeds gewerkt aan zowel een live-action serie als een animatiserie voor Netflix. Deze projecten lijken los te staan van de zojuist aangekondigde film.
18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sietzet

Avatar

Nog een film?? Dus er komt een CG film, een Netflix serie en nu ook nog een reboot film.. that, wellicht een beetje overkill

Maac

Avatar

Wat dacht je van een mega coole release date voor de verandering?

SeanDeNiro

Avatar

Iets nieuws verzinnen is voltooid verleden tijd.

STYD

Avatar

Mega coole cast? Ik zie letterlijk allemaal b acteurs. Enige die nog regelmatig in een film speelt is Neal McDonough. Rest speelt volgens mij alleen in series

Master Of Films

Avatar

Dus deze film probeert Resident Evil 1,2 en 3 bij elkaar en/of door elkaar te gooien. Wellicht dat deel 3 nog in mindere mate aanwezig is mede door de afwezigheid van Carlos & Nemesis (daarvoor moet de cast list iets uitgebreider zijn Smiley face ).

Maar toch. Dit klinkt als een best of/greatest hits van RE.

Master Of Films

Avatar

STYD "Rest speelt volgens mij alleen in series"

Tuurlijk.

Welke naam uit deze castlist minus Neal McDonough kom jij tegen in The Maze Runner trilogie en Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales - Salazar's Revenge. En wie oh wie van deze castlist minus Neal McDonough speelde Ghost in Ant-Man and the Wasp?

GreenHornet

Avatar

Ik had liever A listers gehad

STYD

Avatar

Wel excusesssssseeee meeeeee.

Oke ik neem mijn woorden terug, echt een coole cast. Brad Pitt who, Clooney who, Roberts who.

Hoe hebben ze zo een coole cast weten te strikken? Ze hebben echt alles uit de kast moeten halen denk ik.

Monojaxx

Avatar

Mmmm... Amell... heerlijk met een toefje slagroom.

Goku32

Avatar

Master of films er word helemaal niet gesproken over deel 3, want dan zou er ook over nemisis gesproken worden. Volgends mijn hebben ze het alleen over deel 1 en 2, en dat zou tien keer beter kunnen worden dan de poep van Milla films. Want die sloegen nergens op. Ik ben benieuwd naar deze film.

Gigan72

Avatar

Deel 1 vindt ik nog altijd erg leuk de rest is niet zo goed.

Master Of Films

Avatar

STYD "Oke ik neem mijn woorden terug, echt een coole cast."
Noem je dat woorden terug geven. Het is niet zomaar een coole cast. Het is een MEGA coole cast. Staat zelfs in de titel die Zilko verzonnen heeft. Kortom deze MEGA coole cast is net een stapje hoger dan Brad Pitt who, Clooney who & Roberts who.

Decepticon

Avatar

Gewoon dezelfde producenten weer? En dat moet verandering brengen?

Chris23

Avatar

Leuk nieuws allemaal, maarrrrrr de vraag die op iedereens lippen brand is natuurlijk.......wait for it............wortie Rated-R? (Go PG-13 go broke)
Had nooit RE games gespeeld, maar ben nu bezig met de remake van deel 2; daar zit `n goede sfeer en mooie gore in Smiley face

Fluffer

Avatar

Een paar van de resident evil films waren best leuk maar de sfeer van de spellen werd nooit gehaald nog beoogd.
Hopelijk krijgen we een iets meer creepy versie dit keer.

centr1no

Avatar

Decepticon "Gewoon dezelfde producenten weer? En dat moet verandering brengen?"
Constantin heeft de filmrechten en levert de centjes. Maar er is een andere schrijver, andere regisseur en als ze zich echt aan de games houden dan wordt het wel anders.
Maar ook al zijn sommige films best vermakelijk, het blijven B-films.

Drakie

Avatar

Als je die blonde kerel rechts onderin ziet weet je dat het een waardeloze film gaat worden.

NieuwsFilm

meest populair