Featured

Dit is het verhaal van MCU's superschurk Thanos

Thanos heeft een bijzonder verhaal!

door Jim Pedd om 06:00 in Featured
Superschurk Thanos werd al vrij vroeg in het MCU geïntroduceerd als de voornaamste schurk voor de Avengers op het tegen op te nemen. Dat gebeurde natuurlijk pas in 2018 met Avengers: Infinity War en het daarop volgende Endgame.

Mogelijk is het verhaal van Thanos nog niet helemaal afgerond. Zo zou hij volgens de laatste geruchten ook een rol hebben in Eternals, dat zich over een periode van 7.000 jaar afspeelt. Misschien leren we dus nog heel wat meer over Thanos. Maar wat weten we eigenlijk al over de Mad Titan?

Kindertijd op Titan
Thanos is zo'n 1.000 jaar geleden geboren in het MCU. We weten dankzij Red Skull dat zijn vader A'Lars heet. En we kennen dankzij de Reality Stone ook de wereld waarin Thanos opgroeide. Het was een rijke planeet met mooie groene omgevingen en geavanceerde technologie.

Thanos blijkt er ook anders uitgezien te hebben dan andere inwoners van Titan. Het zorgde voor een scheiding tussen hem en de rest, al voelde hij nog steeds veel voor zijn volk. Op een zeker moment begreep Thanos dat de groeiende bevolking van Titan uiteindelijk tot de val van de planeet zou leiden als er niets gedaan zou worden. En dus stelde hij voor om de helft van de wereld te doden, zodat het ras kon overleven. Natuurlijk luisterde niemand daarnaar en bleef hij uiteindelijk als laatste over.

Overal een probleem
Voor Thanos vormde dit de realisatie dat het overal een probleem was, voor elke planeet en uiteindelijk het universum. Tenzij hij zou ingrijpen. Thanos werd dus gedreven door het gevoel dat hij moest voorkomen wat er met zijn planeet gebeurd was. En ging erop uit om overal halve wereldbevolkingen uit te moorden.

In de jaren daarna kreeg hij de steun van de Chitauri, Sakaaran en Outrider. Die hielpen hem andere planeten te 'redden' van het lot van Titan. Hij kreeg ook de reputatie als gruwelijk massamoordenaar.

De kinderen van Thanos
Gaandeweg besloot Thanos op diverse planeten een weeskind te adopteren. Die kinderen werden van hem, en zo adopteerde hij Ebony Maw, Corvus Glaive, Cull Obsidian en ook Proxima Midnight. Uiteindelijk kwamen ook Gamora en Nebula op die manier onder zijn vleugels.

Als kinderen van Thanos moesten ze trainen en zorgen dat ze de Mad Titan konden bijstaan in zijn strijd tegen andere planeten. Hij zette hen ook in om speciale missies voor hem uit te voeren, met een hele belangrijke...

De Infinity Stones
Dat was natuurlijk de jacht op de Infinity Stones. We weten niet hoe Thanos zijn eerste Infinity Stone in handen kreeg, maar hij wist wel dat hij door ze alle zes te verzamelen, er uiteindelijk voor kon zorgen dat simpelweg de helft van het universum uitgeroeid werd. Een knip in de vingers, meer was er niet nodig...

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair