Netflix moet controversiële film 'Cuties' opnieuw verdedigen na aanklacht uit Texas

Netflix moet controversiële film 'Cuties' opnieuw verdedigen na aanklacht uit Texas

De aanklagers proberen Netflix-directeuren achter tralies te krijgen vanwege de film.

Waar het op Sundance nog allemaal zonnig uitzag voor de Netflix-release Cuties, zo kreeg de film een storm aan kritiek sinds de release op het streamingplatform. Die kritiek neemt enkel toe, nu er vanuit Texas een serieuze aanklacht tegen de film is ingediend.

De film gaat over een Frans-Senegalees moslimmeisje die klem zit tussen de traditionele waarden van de cultuur waarmee ze is opgevoed en de internetcultuur waarin ze zich met leeftijdsgenoten begeeft. Waar de film van maakster Maïmouna Doucouré juist de hyperseksualisering van jonge meisjes wil bekritiseren, krijgt de film zelf enorm veel kritiek zich hier aan schuldig te maken. Dit begon met een poster die uiteindelijk door Netflix werd aangepast omdat deze geen goede weerspiegeling van de film zou zijn. Daar hield de kritiek echter niet op. Inmiddels wil men in Texas ervoor zorgen dat de directeuren van Netflix achter tralies komen.

Texaanse aanklacht
Volgens de aanklagers uit Texas zou de film zich schuldig maken aan het seksualiseren van minderjarigen zonder literaire, artistieke of wetenschappelijke meerwaarde. Deze aanklacht is in Texas bij een geslaagde vervolging een gevangenisstraf waard. Beide CEO's van de streaminggigant krijgen de aanklacht voor hun rekening, maar blijven het desondanks opnemen voor de productie. Volgens hen is het een ongegronde beschuldiging en blijven ze achter de film staan. Ook de filmmaakster zelf heeft het zwaar te verduren sinds de film is uitgebracht. Inmiddels zou zij meerdere doodsbedreigingen hebben ontvangen. Hiermee lijkt de veelbesproken film voorlopig nog niet uit het zware weer te zijn.

NieuwsFilm

meest populair