'Wonder Woman 84' sowieso niet naar streaming, maar Patty Jenkins vreest voor voortbestaan bioscopen

'Wonder Woman 84' sowieso niet naar streaming, maar Patty Jenkins vreest voor voortbestaan bioscopen

Verdwijnt de bioscoopervaring door de coronapandemie?

Patty Jenkins vreest voor het voortbestaan van bioscopen. De regisseuse, die haar film Wonder Woman 84 al drie keer uitgesteld zag worden gedurende de coronapandemie, roept daarom samen met haar collega's de Amerikaanse overheid op om actie te ondernemen.

Is een film kijken op het grote witte doek straks verleden tijd? Die kans is best reëel. Deze week sloot Cineworld, één van de grootste spelers op de markt, al honderden locaties en volgens een belangenorganisatie van bioscoopeigenaren staat 69% van de kleinere en middelgrote bioscopen op omvallen.

De sector heeft het dan ook ontzettend zwaar en financiële steun vanuit de overheid is nodig. Voorlopig lijken bioscopen daar echter nog niet op te kunnen rekenen.

Regisseuse Patty Jenkins voorziet desastreuse gevolgen. Ze verwacht onder meer dat Hollywoodstudio's geen geld meer zullen investeren in bioscoopfilms en alleen nog maar mikken op streaming als veel bioscopen dichtgaan. Daardoor zullen grote films als Wonder Woman 84 minder gebruikelijk worden.

"Ik denk niet dat er ook maar een iemand is die in een wereld wil leven waar de enige plek om met je kinderen een film te kijken je eigen huiskamer is", zegt ze tegenover Reuters, "en geen plek meer te hebben om samen met een date naartoe te gaan".

Door de coronapandemie hebben een aantal grote titels, zoals Disney's Mulan, de bioscoop overgeslagen. Volgens Jenkins zal Wonder Woman 84 hoe dan ook een bioscooprelease krijgen en zal haar film dus niet direct naar streaming gaan.

Wonder Woman 84 moet nu eind december in de bioscopen verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair