Disney wilde veel minder heftige Jack Sparrow in 'Pirates of the Caribbean'

Disney wilde veel minder heftige Jack Sparrow in 'Pirates of the Caribbean'

Pirates of the Caribbean moest het rustiger aan doen.

Eigenlijk hadden studiobazen bij Disney het liefst gezien dat Johnny Depp een minder over-the-top performance zou geven als Captain Jack Sparrow. Dat blijkt uit een artikel van Euronews.

Dat sprak acteur Depp, die vertelde dat de Disney-bazen "doodsbang" waren voor zijn interpretatie van Jack Sparrow. Ze belden de acteur zelfs om vragen te stellen over bepaalde gekke trekjes van Jack Sparrow. Maar dat motiveerde de acteur alleen maar om nog verder te gaan.

Doodsbang door Jack
"Ze waren echt nerveus, ze waren bang dat niemand Captain Jack zou kunnen verstaan. Ze belden mij op en vroegen, 'Is hij dronken? Ben jij dronken? Wat heeft hij met zijn handen?' Maar dat dreef mij alleen maar. Ik wist dat als zij nerveus werden, ik mijn werk goed deed. Toen ze mij vroegen om het wat minder te doen, deed ik het meer," aldus Depp.

Uiteindelijk bleek natuurlijk dat Disney zich geen zorgen had hoeven maken. Het werk werd goed ontvangen en Pirates werd een miljardenfranchise die binnenkort toe is aan zijn zesde (!) film. En dat voor een franchise die gebaseerd is op een pretparkrit.

NieuwsFilm

meest populair