Blu-ray

'The Fanatic' met John Travolta als behoorlijk geobsedeerde autist [Blu-ray]

John Travolta speelt best wel een weirdo in deze 13-in-een-dozijn-thriller.

door Bram de Groot om 17:04 in Blu-ray
Regie: Fred Durst | Cast: John Travolta (Moose), Devon Sawa (Hunter Dunbar), Ana Golja (Leah), Jacob Grodnik (Todd), James Paxton (Slim), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Bioscooprelease: geen

Acteur John Travolta heeft zijn beste tijd wel gehad. Ondanks een opleving in de jare 90 en wat bijrollen tussendoor, verschilt hij niet zoveel van namen als Nicolas Cage en Bruce Willis. Zijn rol in de film The Fanatic trok even de aandacht, maar helaas bleek het eindproductie mager. De film werd overigens geregisseerd door Limp Bizkit-kopman Fred Durst.

The Fanatic draaide amper in de wereldwijde bioscopen en is een duidelijke direct-to-dvd / video on demand uitgave. Bij de critici deed de psychologische thriller het zeer zwak met 17% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling staat op 3.77/10. Het publiek op RT was het daarmee een: 29% (2.32/5).


In The Fanatic is de autistische straatartiest Moose een enorme filmfan, vooral van zijn favoriete actieheld Hunter Dunbar. Als het moment om zijn idool om een handtekening te vragen in het water valt, schakelt hij de hulp van paparazzifotograaf Leah in. Zij weet namelijk precies hoe je het woonadres van een beroemdheid achterhaalt. En hoewel de pogingen van Moose om contact te krijgen met Dunbar in het begin onschuldig zijn, begint zijn gedrag steeds meer vormen van stalking aan te nemen.

Blu-ray: The Fanatic

Discs: 1 x Blu-ray | Release: september 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8719372009253 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De schijf van deze uitgave van The Fanatic zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant John Travolta's Moose en de achterkant lijkt een kale schijf te voorspellen. De leeftijd: 16.

Beeld & geluid

Dutch FilmWorks levert een nette schijf af. De scherpte van het beeld is opvallend mooi met geen enkele ruis of andere storende zaken. Ook de kleur is fraai en de donkere scènes zijn erg netjes. Prima transfer dus. Ook de geluidstrack met muziek van Gary Hickeson en John Swihart doet het prima, al zou je misschien iets meer Fred Durst-achtige muziek verwachten. Al met al technisch gezien een puike schijf.

Bonusmateriaal

Helaas, ook op deze verder prima betaalbare uitgave van Dutch FilmWorks geen bonusvideo's. Wel zijn er trailers voor de films Force of Nature en The Outpost. Hieronder John Travolta in gesprek over de film, met Good Morning America:


Wat vind jij van The Fanatic?

Was jij onder de indruk van The Fanatic? Of durf je het niet aan? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThysRomani

Avatar

Zie ik daar nou staan: Fred Durst?

FRED DURST?? Direct maar even wat nostalgie gepleegd.

I did not know that. Smiley face

Pronk47

Avatar

@ThysRomani:
Even ge Googled en het is de enige echte Fred Dust.

Fred jr

Avatar

Machtige film.
Box office is perfecte projectie van niveau.

Master Of Films

Avatar

Jezus, zitten hier geen filmkenners of zo. Smiley face Het was allang bekend dat Durst de regie deed van The Fanatic.

Muziek van Limp Bizkit is te horen in die film.The Fanatic is een fantastische film. Behoord tot de Best of the Worst meesterwerken waar Wiseau's The Room, alle films van Neil Breen & Daddy Derek ook onder vallen. Smiley face

Jamal M

Avatar

Dat hij daar schaamteloos tussen huisvrouwen in zit om deze troep te promoten! Daar heb je echt ballen voor nodig..

NieuwsFilm

meest populair