Featured

Waarom had Nick Fury na Captain Marvel zo lang nodig om de Avengers bij elkaar te krijgen?

Het Avengers Initiative werd al in 1995 gelanceerd, maar werd pas in 2012 werkelijkheid.

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
Captain Marvel liet zien dat Nick Fury al in 1995 met het Avengers Initiative op de proppen kwam. Maar waarom wachtte hij dan tot 2012 met de lancering van dat idee?

Toen Marvel Studios in 2008 begon met het MCU, was al meteen duidelijk dat de studio een hele rits aan elkaar verbonden films wilde maken, om een compleet verhaal te vertellen. Dat werd aangevoerd door Nick Fury, het personage van Samuel L. Jackson, die vanaf het begin aanwezig was.

Een groep helden
Nick Fury was als een van de weinige mensen betrokken bij het Kree-Skrull conflict in de jaren negentig. Dat gaf hem het idee om een groep superhelden te verzamelen die de Aarde zouden kunnen beschermen, voor het geval er een nieuwe buitenaardse dreiging kwam. Maar pas toen Tony Stark aankondigde dat hij Iron Man was, besloot Fury er actief mee aan de slag te gaan.

Een expliciete reden is er niet gegeven. Maar we kunnen wel het een en ander afleiden uit The Avengers. Daarin experimenteert Fury met de Tesseract, proberend om wapens te maken met de macht van de Tesseract. Hij legt aan Iron Man en Captain America uit dat hij op die manier de Aarde hoopte te kunnen beschermen als dat ooit nodig zou zijn. Hij noemde ook het idee van het Avengers Initiative, maar noemde het meteen een gevaarlijker idee omdat hij een groepje buitengewone mensen ervan zou moeten overtuigen om samen te vechten.

In een verwijderde scène van The Avengers staat Fury tegenover de World Security Council (die het handelen van SHIELD controleert). Een van de leden van die groep merkt op dat het "Avengers Initiative stopgezet" was. Het was "op zijn minst een volatiel concept". Je begrijpt het idee: het concept was voor Fury behoorlijk moeilijk om van de grond te krijgen.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hiss

Avatar

^ Ik zie een nogal naar citaat van deze Gimli bij het Anne Frank artikel staan, wat denk ik een terechte ban oplevert.

Master Of Films

Avatar

Dawgruule "Huh, zijn comment is verwijderd?"
Meerdere zo blijkt.

NieuwsFilm

meest populair