Live-action film over Kuifje/Tintin komt eraan!

Live-action film over Kuifje/Tintin komt eraan!

Maar wat betekent dit voor het vervolg op Steven Spielbergs CG-animatie The Adventures of Tintin?

Regisseur Patrice Leconte is naar verluidt ingehuurd voor de regie van een live-action film gebaseerd op het bekende Kuifje-avontuur De juwelen van Bianca Castafiore/The Castafiore Emerald. Dit weet de Franse media vandaag te melden.

De film zou al een tijdje worden ontwikkeld, maar een rechtenkwestie tussen Paramount France en het nalatenschap van bedenker Hergé weerhoudt de opnames vooralsnog. Leconte heeft al laten weten acteurs te hebben gevonden voor de rollen van Kapitein Haddock en Bianca Castafiore, maar een acteur voor Kuifje is nog niet gecast.

Een komische toon
De juwelen van Bianca Castafiore is het 21e deel uit de stripreeks en werd voor het eerst uitgegeven in 1963. Het verhaal speelt zich volledig af op het familie-erfgoed van Haddock en heeft een toon die komischer is dan de meeste andere verhalen over Kuifje.

Het is nog onduidelijk hoe deze live-action versie impact zal hebben op het beoogde vervolg op CG-animatiefilm The Adventures of Tintin. Steven Spielberg maakte die film samen met producent Peter Jackson. Jackson zou de tweede film regisseren, maar in de laatste negen jaar sinds de eerste film is er weinig vooruitgang geboekt.

NieuwsFilm

meest populair