Zin in een vervolg op 'Event Horizon'?

De sciencefictionfilm uit 1997 was een klein succes en geliefd onder menigeen.

In 1997 werd de sciencefictionfilm Event Horizon niet echt goed ontvangen en financieel was het een flop. Sinds de release heeft de stevige ruimtefilm heel wat fans vergaard en in 2019 werd duidelijk dat er een serie in dat universum komt.

Regisseur Paul W.S. Anderson die verantwoordelijk was voor de horrorfilm met onder meer Laurence Fishburne, Sam Neill en Kathleen Quinlan ziet een terugkeer naar de franchise niet zitten. Anderson tegenover ComicBook.com:


"Daar ben ik niet bij betrokken. Ik had niet echt interesse om terug te keren naar de wereld van Event Horizon. Ik ben enorm trots op de film die we hebben gemaakt. Vooral omdat ik, toen de film uitkwam, het gevoel had dat deze niet eerlijk werd ontvangen.

Ik denk niet dat de film werd ontvangen en presteerde als ik aanvankelijk dacht. En dan langzaamaan in de loop van de tijd, heeft het echt een zeer enthousiaste aanhang opgebouwd en daar ben ik enorm trots op. Om die reden wil ik niet terug naar dezelfde wereld, om het voor iemand te verpesten."

Laat Event Horizon net rust
En op dat laatste gaf hij ook een prima onderbouwing. Hij wil namelijk niet in de situatie komen dat hij de minpunten van zijn film goed moet zien te maken. Hij is blij moet hoe de film is en hoe deze nu wordt beleefd:


"Ik wil de film met rust laten, want ik ben echt trots op wat we hebben gedaan. En ik wil dat gewoon zo laten, omdat ik denk dat deze na verloop van tijd een stuk beter is geworden. In veel opzichten... De film is grappig, de dingen die voor ons toen misschien een handicap waren, het feit dat de film niet alle losse eindjes aan elkaar knoopt.

Er zijn onduidelijkheden in het verhaal, en dat is iets dat je kunt bespreken en waarover je kunt praten. Dat waren toen zwakke punten, maar ik denk dat het in de loop van de tijd sterke punten zijn geworden en ik wilde niet teruggaan om alle vragen over die film te beantwoorden, snap je?"

Director's Cut van 130 minuten
Even geleden verscheen het bericht dat er mogelijk een Director's Cut van 130 minuten verschijnt, die nog veel heftiger is als het eerste deel. Over die plannen is al eventjes niets vernomen.



NieuwsFilm

meest populair