'Goldfinger'-actrice Margaret Nolan overleden op 76-jarige leeftijd

'Goldfinger'-actrice Margaret Nolan overleden op 76-jarige leeftijd

De actrice werd wereldberoemd door haar rol in de Bond-film.

Actrice Margaret Nolan is overleden op 76-jarige leeftijd. Nolan was in de nodige films te zien, maar is voornamelijk bekend van de James Bond-film Goldfinger. Hierin speelde de actrice het met goud beschilderde model en werd dankzij deze rol meteen wereldberoemd.

Ondanks het feit dat haar rol in Goldfinger maar klein was, was deze toch iconisch. Na de film verschenen afbeeldingen van haar gouden lijf op posters, boeken en platen. Daarna had Nolan de rollen voor het uitkiezen. De in Londen geboren actrice was gedurende de jaren 60 en 70 in diverse producties te zien, zowel in films als op het toneel.

Rust
Halverwege de jaren 80 besloot ze het echter wat rustiger aan te doen. Nolan stapte als gevolg tijdelijk uit de filmwereld, om in 2011 weer even terug te keren voor The Power of Three. Ze zal nog een keer te zien zijn in Last Night in Soho, van Edgar Wright (o.a. bekend van Baby Driver).

De laatste jaren van haar leven had Nolan ook nog een andere passie ontwikkeld en richtte ze zich op fotomontages. Dit leidde tot verschillende exposities in galerieën in Londen. De actrice laat twee zoons achter, Oscar en Luke.

NieuwsFilm

meest populair