Amazon Prime Video nadert Netflix wel heel snel

Amazon Prime Video nadert Netflix wel heel snel

Het Amerikaanse marktaandeel van Amazon Prime Video groeit hard.

In de Verenigde Staten weet Amazon Prime Video in de buurt te komen van Netflix. Uit cijfers van de site Reelgood blijkt dat er in het derde kwartaal minder gestreamed is dan het vorige kwartaal. Maar er vinden ook verschuivingen plaats tussen de verschillende platformen.

Reelgood meldt namelijk dat in het derde kwartaal Netflix nog een aandeel van 25% heeft. Dat is fors minder dan het kwartaal daarvoor, toen Netflix nog 32% in handen had. Amazon Prime Video komt daarmee dichter in de buurt; nu staat dat op een marktaandeel van 21%. Dat was een kwartaal geleden nog 20%.

Andere statistieken
Ook zien we dat HBO Max het erg goed doet. Die zag zijn aandeel van 3% groeien naar 9%. Voor Hulu - een streamingdienst van o.a. Disney - geldt dat het nog 15% in handen had. Dat was 19%, waarmee het dus een deel van de markt verloor. Verder zien we nog dat Disney+ op 6% is blijven steken.

Volgens Reelgood werd 9% minder gebruik gemaakt van streaming afgelopen kwartaal. On-demand nam wel toe, met 23%. Verder zie je volgens de site dat Disney+ het minst gebruikt wordt in vergelijking met andere platformen.

NieuwsFilm

meest populair