Europese bioscopen zijn flink boos op Disney

De overkoepelende organisatie stuurt een brandbrief de wereld in.


De Europese bioscopen zijn teleurgesteld in Walt Disney Studios. De beslissing om Soul niet meer in de zalen te draaien heeft kwaad bloed gezet bij de exploitanten.

UNIC - ofwel Union Internationale des Cinémas - behartigt de belangen van bioscopen in 38 Europese landen. Zij hebben een persbericht naar buiten gebracht om hun ongenoegen kenbaar te maken.

Rampzalig
Daarin geven ze aan dat de beslissing om Soul direct naar Disney+ te brengen rampzalig zal zijn voor de filmzalen. Zij hebben er alles aan gedaan om hun locaties weer veilig te maken, maar hebben het nog steeds lastig.

En toch kiest opnieuw een studio ervoor om ze een nieuwe slag uit te delen. Volgens de exploitanten tonen de cijfers aan dat heropende bioscopen juist een veilige en prettige ervaring bieden. Maar zonder grote release zien zij geen toekomst.

Steun
Zij nemen het ook op voor filmmakers die hun harde werk nu niet op het grote scherm kunnen zien. Daarnaast bedankt UNIC de loyale distributiepartners voor hun steun. Zij stellen dat ze het zonder hun hulp niet zover hadden gered.

NieuwsFilm

meest populair