'Mad Max: Furiosa': Dit weten we al over de prequelfilm

'Mad Max: Furiosa': Dit weten we al over de prequelfilm

Wat kunnen je al vertellen?

Regisseur George Miller werkt al een tijdje aan een film rond het personage Furiosa uit Mad Max: Fury Road. De film duikt in het verleden en heeft deze week een nieuwe Furiosa gevonden om de rol te spelen: Anya Taylor-Joy. ZIj wordt vergezeld door Chris Hemsworth en Yahya Abdul-Mateen II. Maar wat weten we eigenlijk al over de film?

Mad Max: Furiosa is geschreven door George Miller en co-schrijver Nick Lathouris. De film herenigt het creatieve team van Fury Road, want ook production designer Colin Gibson, editor Margaret Sixel, sound mixer Ben Osmo en makeup artist Lesley Vanderwalt keren terug. Het scenario voor de film is ontwikkeld tijdens de productie van Mad Max: Fury Road, maar de boel werd gepauzeerd vanwege een betalingsconflict tussen Miller en filmstudio Warner Bros.

De productiestart
Het is nog niet helemaal zeker wanneer de productie moet beginnen. Van Miller weten we dat hij ermee wil beginnen zodra zijn project Three Thousand Years of Longing rond is. De opnames daarvan hadden in maart 2020 moeten beginnen, maar kwamen stil te liggen door het coronavirus. Dat betekent dat Furiosa waarschijnlijk pas in 2021 kan beginnen.

Het verhaal
De film zal in het achtergrondverhaal van Furiosa duiken. In Mad Max: Fury Road is het de missie van Furiosa om de vrouwen van Immortan Joe naar de Green Place te brengen. Daar groeide ze op; in een vruchtbaar en idyllisch land. Eenmaal daar, ontmoeten Furiosa en de rest de Vulvani of Many Mothers.

Furiosa onthult onder meer dat haar Initiating Mother K.T. Concannon heette en dat haar clan Swaddle Dog is. Maar Furiosa werd ontvoerd naar The Citadel, waar ze in handen van Immortan Joe kwam. Eigenlijk wilde hij kinderen met haar krijgen, maar Furiosa bleek onvruchtbaar en werd daarom een Imperator.

We weten uit de comics rond Fury Road dat Furiosa zorg droeg voor de vijf vrouwen van Immortan Joe. In eerste instantie haatten ze elkaar, maar naarmate de tijd vorderden, groeiden ze dichter tot elkaar. Mogelijk duikt de film straks dieper in de Green Place en zijn geschiedenis.

NieuwsFilm

meest populair