Algemeen

Nicolas Cage als Doctor Doom in 'Fantastic Four'

Hij was bijna Superman, maar ook bijna Doctor Doom.

door Bram de Groot om 11:02 in Algemeen
In 2005 verscheen er al een Fantastic Four-film en daarin speelde acteur Julian McMahon de rol van Victor von Doom a.k.a. Doctor Doom. Nu blijkt dat hij niet de eerste keuze voor de rol was, aangezien dit eigenlijk Nicolas Cage was. Het bewijs hieronder, met concept-art.

"Voordat Julian McMahon de rol overnam was Nicolas Cage gecast als Doctor Doom voor Fantastic 4 uit 2005. Het productieteam besloot Cage te benaderen nadat een conceptartiest de gelijkenis van zanger Marilyn Manson had gebruikt voor een aantal van zijn ontwerpen," aldus concept artist Ryan Unicomb op zijn Instagram.

Nicolas Cage als Doctor Doom
"Destijds was het project aanzienlijk donkerder en kwam Dooms uiterlijk uit tussen PG13 en R (zoals te zien in deze designs voor zijn huidloze, bio-metalen armen). Dit is duidelijk nooit verschenen, maar het is toch interessant."

Cage was ook ooit in beeld voor de titelrol in de superheldenfilm Superman Lives van Tim Burton. Ook dit ging niet door. Later was hij in dat subgenre wel te zien in de Ghost Rider-films en Kick-Ass en te horen in Spider-Man: Into the Spider-Verse en Teen Titans Go! To the Movies.5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

don lukas

Avatar

Cage mag van mij weer meer toprollen van spelen. Mis hem een beetje op het scherm. Voorkeur voor een Tarantino film.

Civilian Supreme

Avatar

Erg zonde om iemand als Cage te gebruiken voor een rol waar hij continu met masker oploopt maar ik zou ook graag zien dat hij weer voor wat grotere rollen gevraagd wordt.

Monojaxx

Avatar

'Zangeres' Marilyn Manson? Ik dacht dat hij een non-binair platonisch genderloze biseksuele panseksueel was?

Master Of Films

Avatar

Eens met Civilian Super Supreme. The Cage achter een masker verbergen is net zo erg als je schoolboeken worden verbrand door de leraar terwijl je machteloos toekijkt.

@Monojaxx. Idd. Zeer oplettende en scherp vandaag. Smiley face
Marilyn Manson is een echte voorbeeld Alfa vent ver boven de voedselketen. Die kan zelfs jongentjes zoals Candy Ass, Dave Bautista & Brie Larson laten janken als een klein meisje. Tijgers zijn niet bang voor Tiger King en Carole "f*@king" Basket, maar wel voor Marilyn Manson.

kokosnoot

Avatar

Nicholas Cage achter een masker is een beetje als Tom Cruise Iron Man laten spelen. Totale nonsens.

NieuwsFilm

meest populair