Nicolas Cage als Doctor Doom in 'Fantastic Four'

Nicolas Cage als Doctor Doom in 'Fantastic Four'

Hij was bijna Superman, maar ook bijna Doctor Doom.

In 2005 verscheen er al een Fantastic Four-film en daarin speelde acteur Julian McMahon de rol van Victor von Doom a.k.a. Doctor Doom. Nu blijkt dat hij niet de eerste keuze voor de rol was, aangezien dit eigenlijk Nicolas Cage was. Het bewijs hieronder, met concept-art.

"Voordat Julian McMahon de rol overnam was Nicolas Cage gecast als Doctor Doom voor Fantastic 4 uit 2005. Het productieteam besloot Cage te benaderen nadat een conceptartiest de gelijkenis van zanger Marilyn Manson had gebruikt voor een aantal van zijn ontwerpen," aldus concept artist Ryan Unicomb op zijn Instagram.

Nicolas Cage als Doctor Doom
"Destijds was het project aanzienlijk donkerder en kwam Dooms uiterlijk uit tussen PG13 en R (zoals te zien in deze designs voor zijn huidloze, bio-metalen armen). Dit is duidelijk nooit verschenen, maar het is toch interessant."

Cage was ook ooit in beeld voor de titelrol in de superheldenfilm Superman Lives van Tim Burton. Ook dit ging niet door. Later was hij in dat subgenre wel te zien in de Ghost Rider-films en Kick-Ass en te horen in Spider-Man: Into the Spider-Verse en Teen Titans Go! To the Movies.



NieuwsFilm

meest populair