Algemeen

Box-office-analisten over 'Dune' en Denis Villeneuve over hoofdrolspeler Timothée Chalamet

De regisseur kon zich Chalamet niet meer herinneren...

door Wouter Drummen om 15:35 in Algemeen
Dune is een film waar héél wat filmfanaten naar uitkijken, maar helaas zullen we er toch veel langer op moeten wachten dan gedacht. De film is namelijk ook flink verplaatst i.v.m. met de coronacrisis en zal i.p.v. van december dit jaar nu pas volgend jaar oktober te zien zijn. Toch vinden de nodige box-office-analisten dit een slimme zet.

Zo ook Paul Dergarabedian, die het uitstel ziet als een teken dat Warner Bros. zowel in de film als in de toekomst van de bioscoopsector gelooft: ''Door de langere aanloop naar de bioscooprelease is er buitengewoon veel interesse in de film. Dune heeft het potentieel om wereldwijd één miljard dollar op te brengen en een populaire franchise te worden à la James Bond''.

Jeff Bock laat zich er eveneens over uit: ''We moeten niet vergeten dat Villeneuve's vorige film, Blade Runner 2049, flopte aan de box-office. Dune is nog duurder en er hangen een sequel en een serie van af. Als er vervolgen op moeten komen, moet het eerste deel natuurlijk wel aanslaan in de hoop zo sponsoren en partners te vinden, die in de films willen investeren''.

Timothée Chalamet
Mocht de film aanslaan en er vervolgen op komen, is de kans natuurlijk uiterst groot dat Timothée Chalamet terugkeert. Toch had het niet veel gescheeld of de jonge acteur zou al te zien zijn geweest in een andere populaire Villeneuve film, namelijk Prisoners.

Denis Villeneuve liet de acteur weten heel blij te zijn hem eindelijk te ontmoeten, maar toen vertelde Chalamet dat ze elkaar al eerder hadden gezien, namelijk voor zijn Prisoners-auditie, iets dat de regisseur was vergeten: ''Het viel me weer te binnen. Zijn auditie was heel goed, maar hij was fysiek niet geschikt voor de rol''.

Anders
De twee hebben nu dus wel kunnen samenwerken aan Dune, al zei Villeneuve dat Chalamet zich wel moest aanpassen: ''Timothée moest leren dat hij niet met iedereen bevriend kon raken op de set. Op een set met 25 mensen kan je namelijk makkelijk bevriend zijn met iedereen, maar op een set met 800 mensen is dat een ander verhaal''.

''Om zijn energie te sparen en zich te focussen, moest hij zichzelf toestemming geven om zich af te zonderen in zijn bubbel en ervoor zorgen dat anderen die bubbel respecteerden. Timothée raakte wel echt goed bevriend met Josh Brolin, Oscar Isaac en Jason Momoa. Het was alsof zij Timothée's grote broers waren''.

''In een bepaalde scène valt Timothée in de armen van Jason en wordt hij opgetild alsof hij een puppy is. Dat was echt. Ze hielden van elkaar en het was heel mooi om een jongeman te zien beïnvloed worden door mensen die hij bewondert''.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Ik durf het bijna niet te vragen.....maar.....wat is het budget van Dune? [Eindelijk was ik de/het/een Suicide Squad lid voor]

Robbepost

Avatar

Voor welke rol in Prisoners deed TC auditie?
Ralph Dover lijkt me. Waarom zou hij fysiek niet geschikt zijn?

Pascal08

Avatar

Hij zou een jonge Kylo Ren kunnen spelen.
Of misschien nog beter een nieuwe beter uitziende Kylo Ren.

And...Action

Avatar

Budget ongeveer 200 miljoen dollar. Maar ja, het blijft internet, dus het is waar.

Thiver

Avatar

Robbepost "Voor welke rol in Prisoners deed TC auditie?
Ralph Dover lijkt me. Waarom zou hij fysiek niet geschikt zijn?"

Waarschijnlijk omdat hij er niet uitziet als de zoon van Hugh Jackman.

NieuwsFilm

meest populair