Algemeen

Disney onder druk: 'Black Widow' naar Disney+?

De Marvel-film moet zo snel mogelijk naar streaming.

door Bram de Groot om 16:54 in Algemeen
Een paar dagen geleden onthulde CEO Bob Chapek dat Disney volop voor streaming gaat. Geen rare keuze aangezien we komende tijd maar weinig echt grote blockbusters in de bioscoop krijgen te zien.

Nu blijkt dat een grote investeerder die de nodige financiële middelen aan Disney gunt de druk opvoert om bewijs te gaan leveren dat Disney+ zo'n prioriteit is. Films als Black Widow moeten van deze investeerder op de streamingdienst gaan verschijnen.

Black Widow naar Disney+
Met een bedrag van zo'n 1 miljard dollar geïnvesteerd vindt Dan Loeb van hedgefonds-partij Third Point dat de uitgestelde blockbusters op Disney+ moeten gaan verschijnen.

"Netflix heeft een enorm klantenbestand en kan hierdoor in een enorme hoeveelheid content investeren om meer abonnees te krijgen," vertelde Loeb aan Variety. "Disney is er nog niet, maar ze moeten er zo snel mogelijk zijn. Als ze niet de benodigde massa krijgen in hun klantenbestand zullen ze permanent achterblijven op Netflix."

Volledig over?
"Ik heb begrepen dat de bestaande leidinggevenden niet all te way willen gaan met hun grote tentpole-films, daarom kondigden ze aan dat ze Black Widow en andere films naar 2021 pushen," zei Loeb. "Ze zien niet wat ze in handen hebben. Dit wil zeggen de waarde die ze kunnen genereren door volledig over te stappen op een abonnementsmodel, dat door iedereen is gedaan, van Microsoft tot Amazon. Het is zo waardevol."

Vooralsnog staat Black Widow gepland voor mei 2021. Of Disney de opbouwende kritiek als een reden zal zien om alsnog de Marvel-film en / of andere uitgestelde films op Disney+ te zetten valt te betwijfelen. De mate waarin de coronacrisis aanhoudt zal waarschijnlijk eerder doorslaggevend zijn.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Naar verluid moet je dan 50$ betalen voor Black Widow en bewijzen dat je alleen kijkt. Dan 10 minuten voor het einde moet je nog 20$ betalen anders mis je de ontknoping. Tot slot 2,5 uur na het opstarten verdwijnt hij weer en kun je niet meer kijken.

Fluffer

Avatar

Dit zal mij niet overtuigen om Disney plus te nemen en al zeker niet omdat je toch moet bijbetalen ervoor.

Janushhw

Avatar

Er zijn zat films klaar die op n plank nu liggen te verstoffen. Breng maar uit, desnoods n kleine fee.

Biostijd zit er nu niet in (iig niet rendabel voor de ketens als studios. Breng je films op streaming uit of gewoon direct bkuray dvd. En split je winst als studio met de biosketens die jouw weer steunen zodra dat mogelijk is. Maak er n mooie deal van

Decepticon

Avatar

En deze investeerder heeft 'maar' 1 miljard geïnvesteerd?
Voor hoeveel miljarden heeft Disney Lucas Film, Marvel Studios en Fox ook alweer overgenomen?

Ik snap Loeb zijn punt, maar hij bekijkt het volgens mij maar van één kant, tenminste hij lijkt te geloven dat streaming meer toekomst biedt dan bioscopen.
Of hij wil de $1 miljard + rendement z.s.m. terug hebben.

GreenHornet

Avatar

Zie je het al voor je Disney neemt Pathé over.

Artificialis

Avatar

Met het verlagen van de filmbudgetten en marketingkosten moet het goed te doen zijn om de komende jaren via Disney+ toch de winst te boeken die door de ondergang van de bioscoopindustrie verloren zal gaan. Als er regelmatig MCU films op Disney+ blijven verschijnen zullen behoorlijk veel mensen een jaarabonnement gaan nemen.

Extra geld voor individuele films vragen gaat 'm niet worden.

Jeroen van Eck

Avatar

Het probleen is dat als je dit released op blue ray en cd je veel mensen gaat krijgen die toch de film illegaal gaan kijken via andere sites. Wantja niemand wil die fee betalen om studios recht over eind te houden (want volgens hun verdienen die toch al genoeg) Daarnaast is na mij mening de ervaring thuis niet hetzelfde als in de bioscoop dus hoop dan op een gedeeltelijke bioscoop disney plus release

centr1no

Avatar

Decepticon "Of hij wil de $1 miljard + rendement z.s.m. terug hebben."
Duh.
Het belangrijkste punt uit het bronartikel wordt weer eens volledig genegeerd.
De prioriteit lag bij de grote studio's altijd al bij de financiën maar de uiteindelijke filmmakers waren wel altijd mensen die met de films en de onderwerpen begaan waren.
Nu heb je dus een externe investeerder die geen reet geeft om de film zelf maar wel gaat bepalen wat er mee moet gebeuren.
Oppervlakkig gezien is het voor de mensen die op de film zitten te wachten een positief iets maar als Disney hier mee akkoord gaat helpen ze mee hun eigen graf te graven.

NieuwsFilm

meest populair