Disney onder druk: 'Black Widow' naar Disney+?

Disney onder druk: 'Black Widow' naar Disney+?

De Marvel-film moet zo snel mogelijk naar streaming.

Een paar dagen geleden onthulde CEO Bob Chapek dat Disney volop voor streaming gaat. Geen rare keuze aangezien we komende tijd maar weinig echt grote blockbusters in de bioscoop krijgen te zien.

Nu blijkt dat een grote investeerder die de nodige financiële middelen aan Disney gunt de druk opvoert om bewijs te gaan leveren dat Disney+ zo'n prioriteit is. Films als Black Widow moeten van deze investeerder op de streamingdienst gaan verschijnen.

Black Widow naar Disney+
Met een bedrag van zo'n 1 miljard dollar geïnvesteerd vindt Dan Loeb van hedgefonds-partij Third Point dat de uitgestelde blockbusters op Disney+ moeten gaan verschijnen.

"Netflix heeft een enorm klantenbestand en kan hierdoor in een enorme hoeveelheid content investeren om meer abonnees te krijgen," vertelde Loeb aan Variety. "Disney is er nog niet, maar ze moeten er zo snel mogelijk zijn. Als ze niet de benodigde massa krijgen in hun klantenbestand zullen ze permanent achterblijven op Netflix."

Volledig over?
"Ik heb begrepen dat de bestaande leidinggevenden niet all te way willen gaan met hun grote tentpole-films, daarom kondigden ze aan dat ze Black Widow en andere films naar 2021 pushen," zei Loeb. "Ze zien niet wat ze in handen hebben. Dit wil zeggen de waarde die ze kunnen genereren door volledig over te stappen op een abonnementsmodel, dat door iedereen is gedaan, van Microsoft tot Amazon. Het is zo waardevol."

Vooralsnog staat Black Widow gepland voor mei 2021. Of Disney de opbouwende kritiek als een reden zal zien om alsnog de Marvel-film en / of andere uitgestelde films op Disney+ te zetten valt te betwijfelen. De mate waarin de coronacrisis aanhoudt zal waarschijnlijk eerder doorslaggevend zijn.

NieuwsFilm

meest populair