Algemeen

Nieuwste Netflix-film zeer goed ontvangen

The Trial of the Chicago 7 van Aaron Sorkin is een must see.

door Bram de Groot om 14:28 in Algemeen
De oorspronkelijke bioscoopfilm The Trial of the Chicago 7 die door de Netflix werd opgepikt verscheen begin deze maand kort op het witte doek in de Pathé bioscopen. Sinds gisteren staat de film van regisseur en scriptschrijver Aaron Sorkin (The Social Network) op de streaming dienst!

En de ontvangst blijkt ijzersterk. Op het moment van schrijven staat het rechtbankdrama op 94 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes, met een 7.88/10 als gemiddelde beoordeling. Ook het publiek is zeer tevreden met 92%.

Frisse stijl en niet uit de mode
"Om Bob Dylan te parafraseren, de tijden zijn inderdaad aan het veranderen, maar Sorkins scherpe geschriften over politiek, media en cultuur zijn niet uit de mode geraakt," aldus Brian Lowry van CNN.com. En Johnny Oleksinski van de New York Post: "Sorkin, die ongeëvenaard is in zijn vermogen om debatten en toespraken te schrijven, slaagt erin die oude banken en gewaden op te frissen."

Charlotte O'Sullivan van de London Evening Standard: "Sacha Baron Cohen steelt de show in Aaron Sorkins meest vermakelijke, soms cheesy, volledig actuele kijk op een berucht Amerikaans proces." En Ann Hornaday van de Washington Post: "The Trial of the Chicago 7 biedt een boeiende blik op een hoofdstuk van de Amerikaanse geschiedenis dat zowel bizar als bedroevend betekenisvol was."

Indrukwekkend rijtje acteurs
Op FilmTotaal verscheen van onze Thierry de recensie en hij gaf een mooie vier sterren en schreef onder meer: "Wat The Trial of the Chicago 7 vooral het bekijken waard maakt, is het indrukwekkende rijtje acteurs over wie Sorkin beschikt. Een echte sterrencast valt het misschien niet te noemen, maar een sterker ensemble dan dit gaan we dit jaar waarschijnlijk niet zien."2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jamal M

Avatar

Heb genoten van deze film. Een sterk linkse werkloze pseudo activisten die keihard aangepakt worden!
Het thema is ook nu wel up to date!

kokosnoot

Avatar

Helemaal vergeten!! Ga hem even kijken ben benieuwd ^^

NieuwsFilm