'The Goonies' - Echt zo'n '80-film om te zien! Toch? [Blu-ray]

De avonturenfilm van Richard Donner (Lethal Weapon).

Bekijk de afbeeldingRegie: Richard Donner | Cast: Sean Astin (Michael "Mikey" Walsh), Josh Brolin (Brandon "Brand" Walsh), Jeff Cohen (Lawrence "Chunk" Cohen), Corey Feldman (Clark "Mouth" Devereaux), Jonathan Ke Huy Quan (Richard "Data" Wang), Kerri Green (Andrea Theresa "Andy" Carmichael), Martha Plimpton (Stephanie "Stef" Steinbrenner), John Matuszak (Lotney "Sloth" Fratelli), e.a. | Speelduur: 114 minuten | Bioscooprelease: 19.12.1985 | Recensie: Geen

Met onder meer een piepjonge Josh Brolin is The Goonies een van die '80 films die iedereen is bijgebleven die toen al een groot hart voor film had. De avonturenkomedie van Richard Donner (Lethal Weapon, Superman, Scrooged) en schrijvers Steven Spielberg en Chris Columbus is gewoon ontzettend vermakelijk, voor jong en oud. Nu is deze er ook in 4K UHD.

The Goonies werd gemaakt voor zo'n 19 miljoen dollar en wist aan de wereldwijde box office zo'n 124 miljoen op te halen nadat het debuutweekend in de States uitkwam op ruim $9 miljoen. De komedie moest het opnemen tegen Rambo: First Blood Part II en A View to a Kill.

Bij de critici deed de avonturenkomedie het sterk en staat nu op 76% op Rotten Tomatoes met een 6.50/10 als gemiddelde beoordeling. Het publiek is dol op de film, met 91% en een 4.35/4 op dezelfde website.


In The Goonies zien we een bende jonge helden, die een mysterieuze schatkaart vinden. Deze brengt hen in een ondergrondse wereld met een lang verloren piratenschip vol met gouden dubloenen. Ze trachten één stap voor te blijven op een familie stuntelende slechteriken en een zachtaardig monster met een gezicht waar alleen een moeder van kan houden.

4K UHD Blu-ray: The Goonies

Discs: 1 x Blu-ray | Release: oktober 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5051888251652 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

Bekijk de afbeeldingDe schijven van deze 4K UHD uitgave van The Goonies zit vastgeklikt in een standaard zwarte 4K UHD-keepcase. Op de voorkant een nieuw ontwerp met de verschillende jonge helden en de avontuurlijke omgeving. Op de achterkant staat een reeks extra's vermeld. De leeftijd: 9.

Beeld & geluid

De beeldkwaliteit is nagenoeg perfect met een mooie 2160p transfer bij een filmische 2.40:1 beeldverhouding. De scherpte is geweldig en de kleuren zijn doorgaans van een prima niveau, al verraadt dit op technisch vlak wel een beetje dat we te maken hebben met een gedateerde film.

De audiotrack is DTS-HD MA 5.1 en dat is ruim voldoende voor deze avonturenkomedie. De avontuurlijke ondersteunende muziek van componist Dave Grusin (The Milagro Beanfield War) blijft genieten! Al met al dus een prima schijf voor een avondje of zondagmiddagje Goonies-vermaak in 4K.

Bonusmateriaal

Naast de film in 4K UHD kun je ook de HD-schijf erbij pakken. Op deze Blu-ray schijf staan de extra's en die verschillen niet van de eerdere uitgaven op Blu-ray en amper met op die van de Dvd. Dus verwacht hier geen nieuwe zaken.

Er is een track met audiocommentaar van onder meer Donner en enkele castleden, er zijn twee featurettes met de titels Hidden Treasures en The Making of The Goonies en je kunt kijken naar verwijderde scènes. Ook is de muziekvideo The Goonies R Good Enough van Cyndi Lauper aan te zetten.

Wat vind jij van The Goonies?

Heb jij genoten van The Goonies? Of is dit zo'n '80 film die jij al jaren op jouw watchlist hebt staan? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

NieuwsFilm

meest populair