Algemeen

'Die Hard' en Bruce Willis zijn terug!

Komt er Die Hard 6 of is dit iets anders?

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
In 2013 verscheen met A Good Day to Die Hard de laatste film in de Die Hard-filmreeks rond het personage John McClane van Bruce Willis. Al jaren werd er gesproken dat dit vijfde deel een vervolg zou krijgen, maar die plannen lijken al even in de ijskast te staan.

Nu is er via het Twitter-kanaal van Willis een opvallende teaser verschenen met hastag #DieHardisBack. De kans bestaat dat dit een soort van reclamestunt is - gezien de #ad - maar misschien zit er meer in het vat voor de fans van de franchise. Er werd ook een datum meegegeven: 18 oktober 2020 en dat is vandaag.


Meer Die Hard?
In de teaser staat de tekst "Waar één verhaal eindigt, start een nieuwe". In het verleden werd er al getracht om de franchise over te dragen aan een andere acteur, namelijk Jai Courtney in de rol van John "Jack" McClane, Jr. Dit lukte niet.

Het zesde deel moest de titel Die Hard: Year One of McClane krijgen en zowel een prequelverhaal als een vervolg moeten laten zien. Ook waren er eerder verhalen over een tv-serie. Waarschijnlijk krijgen we heel snel meer te horen.29 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Civilian Supreme

Avatar

Dan graag 5 negeren en misschien 4 ook wel.
Lekker verder gaan na 3 en Samuel l Jackson ook terug laten keren. Hun chemie in die film was erg goed, was een perfekte combi van actie en humor.
Dat moeten ze weer terugbrengen. Heb het al vaker gezegd maar laat het verhaal beginnen met een telefoontje van Zeus naar John waarbij Zeus zwaar in de problemen zit. Het zou leuk zijn als ze in die jaren ertussen een soort van vriendschap hebben opgebouwd, Maclane is terug bij zijn vrouw en gepensioneerd.
Wat mij ook altijd een beetje stoorde is dat je geen andere acteurs uit de eerdere delen zag in 4 en 5. Geeft net wat meer continuiteit.

Oh ja, en deze keer een capabele regisseur die net wat extra's brengt.
Misschien Mctiernan terugbrengen.

Decepticon

Avatar

Het zou mooi zijn als de nieuwe film al helemaal klaar is en nu gewoon wacht om uit te komen. Dat zou gaaf zijn, want er is verder nooit iets over deze film in het nieuws geweest.

Coach Boone

Avatar

Ik vond deel 5 ook helemaal niks. Het is een tijd geleden dat ik die heb gezien, maar dat ie stennis schopte in Rusland samen met zn zoon beviel me niet. Deel 4 daarentegen vond ik heerlijk; non stop goeie actie en een leuke badguy. Deel 1,2&3 zijn classics. Ik heb wel zin in een nieuwe DieHard, maar Brucie is te oud. Begin lekker met een nieuwe frisse kop, maar niet met Jai Courtney

Novarellum

Avatar

Dit is reclame voor Brooklyn 99 comedy serie.

Robbepost

Avatar

Deel 4 vind ik ook nog wel te pruimen ja. Deel 5 vind ik misschien wel het grootste misbaksel ooit.
Hij heeft ruzie met zijn zoon. Ze knallen heel de dag russen neer en spreken slechts in oneliners, plotgedreven praat en spierballentaal en dan zeggen dat ze een mooie vader-zoon dag hebben gehad.........

ThysRomani

Avatar

Dit moet een keer stoppen

Coola

Avatar

Deel 5 is de minste uit de reeks maar Courtney is gewoon een goede action film acteur

ArnoQ

Avatar

Tarantino + Die Hard

Just sayin'

Gigan72

Avatar

Alleen deel 1 en 3 zijn goed.
De rest vindt ik niets
Zit ook echt niet te wachten op een nieuw deel.

SeanDeNiro

Avatar

Als ze het niveau van deel 4 evenaren ben ik al tevreden. Deel 5 wil ik niet eens zien en deel 1 & 3 zijn klassiekers.

Jezegtmaar

Avatar

Ik hoop dat dit een grap is eerlijk, bij elke nieuwe Die Hard leken ze erger te worden. Ik had moeite om de 5de te zien, vanaf de eerste 10 minuten was het al saai voor me.

Maar als ze een nieuwe die hard zogezegd hebben gemaakt, dan hadden we al genoeg beelden hiervan gezien.
+ courtney heeft zoveel maanden voor honest thief en suicide squid gefilmt. Beetje onwaarschijnlijk dat hij daartussen ook Die Hard heeft gedaan.

GreenHornet

Avatar

Ik Zou graag een prequel willen.

Goku32

Avatar

Hahahah de laaste was zo slecht, dat ze moeten stoppen met deze reeks. Want ze zijn helemaal niet leuk meer na 5 films

Decepticon

Avatar

@Jezegthetmaar,
Dat hoeft niet, ze kunnen de hele film wel op de backlot van en in de filmstudio hebben gefilmd, daar zijn de studio's tenslotte ook voor hè.
En wie zegt dat Jai Courtney een rol heeft in de film, dat hoeft helemaal niet.

Angelo1979

Avatar

A.U.B. geen Jai Courtney.

Gewoon Willis moet nog
een keer shinen.

Tenzij Willis niet te lui is
om uit zijn vel te springen
en ons weer eens een echte John McClane laat zien.

Maac

Avatar

Jai Courtney kan niet acteren en die oude zuurpruim Bruce Willis is helaas vergane glorie.

De beste optie is om een Die Hard versie te maken met zijn dochter Lucy McClane in de hoofdrol. Past goed in deze tijd en zal bovendien de onvermijdelijke de doodsteek geven aan de franchise. Hebben we in ieder geval nog wat te zeuren om vervolgens voor eens en altijd van dit gezeik af te zijn.

Crush

Avatar

Ik kijk liever voor de 100ste keer naar deel 1, 2 of 3 dan naar een nieuwe toevoeging. Vier vond ik barslecht, ik weet zelfs niet zeker of ik de vijfde al gezien heb. :-s

Civilian Supreme

Avatar

Als je deel 5 eerst kijkt ga je 4 in 1x meer waarderen.
Deel 3 heb al wel 40x gezien, het 'buddy' gegeven werkt daar erg goed. Zit nog wel een verschil in of je SL Jackson naast je hebt of Justin Long.
En Tarantino zou idd een zeer interessante optie zijn.

Fluffer

Avatar

Nogmaals , hou op met sequel te maken van films die om te beginnen toch al niet zo interessant waren . Ze maken nog liever een deel 40 van iets met een bekende naam dan iets nieuw en origineel te proberen .

Sunspot

Avatar

Paycheck!!!!

Novarellum

Avatar

Jongens..... Brooklyn 99 ad. Verder niets, geen nieuwe die hard.

Darkmanwls81

Avatar

Het grote probleem met deel 5 was dat John mcClane ineens een soort gewelds freak was geworden.
In alle vorige delen was hij met tegenzin de held. Er was niemand anders, hij moest t doen.
Maar in deel 5 leek ie wel bezeten.

Indy5

Avatar

Lol, mooie reclamespot.De kachel moet blijven branden in huize Willis.

Markie Marcolioooo

Avatar

Ik zou het persoonlijk nog steeds een gaaf idee vinden waarin er een Die Hard film komt met alle interessante personages erin die een soort loop (lees loep) maakt naar het begin. Eindigend in Nakatomi HQ in Japan ofzo.

Novarellum

Avatar

Oké. Niet Brooklyn 99, maar reclame voor een accu.

https://youtu.be/W7kFGGFI9Xo

Overlord

Avatar

Bruce Willis heeft al heel lang geen zin meer om te acteren.
Hij straalt alleen maar uit dat hij het doet om de rekeningen te betalen.
Hij mag van mij doen wat hij wil, maar ik ga geen tijd meer besteden aan films waar hij mij met zijn chagrijnige hoofd in zit.
Dan liever met veel plezier en nostalgie kijken naar the last Boyscout of zo.

Harmonica1968

Avatar

Deel 5 was om te janken. Deel 4 heb ik me nog prima mee vermaakt Smiley face. Als er een deel 6 komt, hoop ik dat het qua niveau wel wat meer in de buurt komt van 1 en 3. Maar eerlijk is eerlijk, Bruce Willis maakt de laatste jaren nou niet echt geweldige films (waaronder DH 5 dus).... dus ik hou mijn hart vast.

kokosnoot

Avatar

Bruce willis terug? Hmmm betwijfel ik ten zeerste.

Crush

Avatar

Ter verdediging van Willis, ik vond hem best ok in Survive the Night en Death Wish. Rond 2006 heeft hij ook wel in een aantal aardige films gespeeld, maar dat is ondertussen alweer een tijdje geleden.

NieuwsFilm

meest populair