Algemeen

Waarom Oliver Stone is gestopt met het maken van films

Nooit meer een Oliver Stone (Platoon, Natural Born Killers).

door Bram de Groot om 10:42 in Algemeen
De laatste film die filmmaker Oliver Stone als regisseur afleverde is de misdaadthriller Savages de biopic Snowden uit 2016. De drievoudig winnaar van een Academy Award stopt er nu mee en daar heeft hij een duidelijke reden voor.

"Ik heb genoeg films gemaakt en dat kostte veel energie. Het op poten zetten van een film kost een tot twee jaar van je leven. Op 74-jarige leeftijd heb ik geen motivatie om iets te draaien zonder grote ambitie, alleen om een film te maken," zei Stone tegenover de Duitse krant Augsburger Allgemeine.


"Bestaat Hollywood nog?"
"Ik stel mijzelf soms ook de vraag of Hollywood nog bestaat. Wie maakt tegenwoordig echte films? Iedereen werkt voor televisie, waar ze voor een soort gemiddeld niveau gaan," aldus de (terecht?) kritische schrijver/regisseur van Platoon (1986), Wall Street (1987), Born on the Fourth of July (1989) en Natural Born Killers (1994).

"De scriptontwikkeling is daar het ergste van allemaal - het wordt niet voor niets de 'ontwikkelingshel' genoemd. Dit gaat allemaal niet samen met de manier waarop ik films heb gemaakt. Ze vallen buiten die norm," zei Stone over hoe streamingdiensten nu werken. Stone zou nog wel openstaan om documentaires te maken, mits hij een actueel onderwerp vindt.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

don lukas

Avatar

Hij is met pensioen. Prima toch?

emmes

Avatar

Zijn laatste film is wel Snowden in 2016...

Overlord

Avatar

HIj heeft mooie films gemaakt maar is idd al een tijdje pensioen gerechtigd. Laat hem er lekker van genieten.

Max de Winter

Avatar

Hoe zit het dan met White Lies van Oliver Stone met Benicio del Toro die in pre-production status is?

KeesjeNL

Avatar

Zoals emmes al schreef; Stone's laatste film is uit 2016..Maar goed, als er dan wordt gelinkt naar zijn lijst met films en Snowden staat er dan helemaal als eerste (!) dan is dat toch best kwalijk dat dat na een volle dag nog steeds niet is verbeterd. Is Filmtotaal een professionele film-website of een hobbyprojectje? Stone heeft nu iig genoeg tijd om vage pamperende interviews te geven met zijn helden, zoals met massamoordenaars als Poetin:

https://www.theguardian.com/tv-and-radio/2017/jun/13/oliver-stone-vladimir-putin-russian-people-never-been-better-off

Angelo1979

Avatar

Hou het toch wel
bij “Naturel Born Killers”.

Wat ‘n film.

Orko

Avatar

Bedankt voor Platoon. Geniet lekker van je ouwe dag.

NieuwsFilm