Waarom Oliver Stone is gestopt met het maken van films

Waarom Oliver Stone is gestopt met het maken van films

Nooit meer een Oliver Stone (Platoon, Natural Born Killers).

De laatste film die filmmaker Oliver Stone als regisseur afleverde is de misdaadthriller Savages de biopic Snowden uit 2016. De drievoudig winnaar van een Academy Award stopt er nu mee en daar heeft hij een duidelijke reden voor.

"Ik heb genoeg films gemaakt en dat kostte veel energie. Het op poten zetten van een film kost een tot twee jaar van je leven. Op 74-jarige leeftijd heb ik geen motivatie om iets te draaien zonder grote ambitie, alleen om een film te maken," zei Stone tegenover de Duitse krant Augsburger Allgemeine.

Bekijk de afbeelding
"Bestaat Hollywood nog?"
"Ik stel mijzelf soms ook de vraag of Hollywood nog bestaat. Wie maakt tegenwoordig echte films? Iedereen werkt voor televisie, waar ze voor een soort gemiddeld niveau gaan," aldus de (terecht?) kritische schrijver/regisseur van Platoon (1986), Wall Street (1987), Born on the Fourth of July (1989) en Natural Born Killers (1994).

"De scriptontwikkeling is daar het ergste van allemaal - het wordt niet voor niets de 'ontwikkelingshel' genoemd. Dit gaat allemaal niet samen met de manier waarop ik films heb gemaakt. Ze vallen buiten die norm," zei Stone over hoe streamingdiensten nu werken. Stone zou nog wel openstaan om documentaires te maken, mits hij een actueel onderwerp vindt.

NieuwsFilm

meest populair