Savages (2012)

Oliver Stone doet waar hij goed in is met deze ouderwets brute film vol bekende gezichten.
play

6,2 details

  • 131 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
131 Min Verenigde Staten

Savages gaat over de vriendschap tussen Chon en Ben, die een lekker leventje leiden met hun succesvolle hennepplantage. Hun wiet is echter zo goed dat een Mexicaans drugskartel hen op het spoor komt en Chon en Ben dwingt voor hen te komen werken. Wanneer zij weigeren, ontvoert het kartel een goede vriendin van het tweetal en eisen ze een grote som losgeld voor de vrouw. Travolta zal te zien zijn als uitgebrande politieagent terwijl Thurman de moeder van het ontvoerde meisje zal spelen. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Don Winslow.

Regie
Oliver Stone
Cast
John Travolta, Aaron Taylor-Johnson, Blake Lively, Benicio Del Toro, Taylor Kitsch, Shea Whigham, Demián Bichir, Joaquín Cosio, Gary Stretch, Diego Cataño, Jana Banker, Candra Docherty, Karishma Ahluwalia, Patrick Fourmy, Jonathan Carr.
Budget
$ 45.000.000
Opbrengst
$ 47.000.000
Release
06.07.2012
Release NL
27.09.2012
Release DVD
15.01.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Oliver Stone | Cast: Blake Lively (O), Aaron Taylor-Johnson (Ben), Taylor Kitsch (Chon), Benicio del Toro (Lado), John Travolta (Dennis), Salma Hayek (Elena), e.a. | Speelduur:131 minuten | [/b] Jaar: 2012   

Het is een tijd geleden dat Oliver Stone een brute actiefilm afleverde. De laatste jaren maakte hij documentaires, de biopic W. en het vervolg op Wall Street. Maar Stone is met Savages weer terug van weggeweest.

De film begint in de stijl van Sunset Boulevard. We zien de blonde O in het zwart-wit voorbij komen, terwijl haar hese stem in voice-over mededeelt dat zij het verhaal misschien vertelt, maar dat dit niet betekent dat zij nog leeft. We gaan daarna terug in de tijd en zien hoe O een heerlijk leventje leidt. Ze deelt het bed met twee mannen, de voormalige Navy Seal Chon en de boeddhist Ben. De twee mannen zijn beste vrienden en runnen samen een succesvolle cannabisbusiness. Allen zijn op de hoogte van de driehoeksverhouding en daarmee helemaal akkoord. Het lijkt alsof het leven niet idyllischer kan, maar daar komt op wrede wijze een einde aan. Ben en Chon worden onder druk gezet om voor het Mexicaanse drugskartel te werken, maar hebben daar geen oren naar. Het kartel weet wat de zwakke plek van beide mannen is en ontvoert O. Vanaf dat moment barst het geweld van alle kanten los.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Savages Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

NICKSTERAMSTER

"...Vooral saai door de vele berg-gezichten. Groet, Lernert Engelbort..."

Luthron

"...[quote=Acer]MOD-EDIT: idiote hoeveelheid spoilers waardoor willens en wetens het kijkplezier van de......"

Banned

"...[quote=Acer]Dit zal wel weer een standaard film zijn, [...] Mocht het zo ongeveer gaan, is het me......"

Savages

acties