Celebrity

Salma Hayek over de racisme in Hollywood

De actrice mocht in het begin van haar carrière niet eens auditie doen.

door FilmTotaal om 15:56 in Celebrity
Salma Hayek werd beroemd met haar rol in de telenovelle Teresa. Hierna besloot de actrice naar Hollywood te gaan, mede omdat ze vond dat er te weinig Latijns-Amerikaanse actrices in Hollywood-films te zien waren. In een recent interview laat Hayek zich erover uit.

''Ik werd gecontacteerd door Robert Rodriguez, die mij had gezien tijdens een interview. Hij bood mij meteen een rol in Desperado aan. De studio stond er echter op dat ik eerst auditie deed, omdat ik nog niet zo veel ervaring had''.

Hayek moest het opnemen tegen enkele andere Latijns-Amerikaanse actrices, maar ook tegen Cameron Diaz: ''Zij was toen al een grote naam. Zij kwam in aanmerking voor de rol, omdat haar achternaam Diaz was. Volgens de studio kon zij dus makkelijk een Mexicaans personage spelen''.

Lastig
Ondanks het feit dat Diaz geen Mexicaanse, maar Cubaanse roots heeft, wilde de studio eigenlijk toch gaan voor Diaz: ''Zij stond op de lijst als kansmaker voor de rol en ik moest opnieuw auditie doen. De studio wilde haar casten als Mexicaanse''.

Uiteindelijk ging de rol toch naar Hayek, maar ze realiseerde zich vanaf dat moment wel hoe lastig het was voor Latina's om goede rollen te bemachtigen. Hetzelfde gebeurde voor de verfilming van Isabel Allende's roman The House of Spirits, waarvoor Hayek niet eens auditie mocht doen.

''Ik heb gesmeekt voor een auditie, maar zelfs dat mocht niet. Er werden geen latino's aangenomen voor latinorollen. Latina's mochten enkel en alleen huishoudsters of prostituees spelen''.

NieuwsFilm