Algemeen

'Power Rangers' is de volgende franchise die voor een filmuniversum gaat

De Power Rangers moeten straks ook een heel filmuniversum hebben.

door Jim Pedd om 15:08 in Algemeen
Er wordt gewerkt aan een nieuw filmuniversum rond de Power Rangers. Onderdeel van dit ambitieuze plan is een hele rits films en televisieseries.

In 2017 werd al een eerste poging gedaan door Paramount Pictures om de franchise nieuw leven in te blazen. De film bevatte een flinke hint naar een eventueel vervolg, maar dat kwam er niet. Nu wordt er gewerkt aan weer een nieuwe reboot. Deze zal zich naar het schijnt in de jaren negentig afspelen en geregisseerd worden door Jonathan Entwistle.

Nieuw filmuniversum
Volgens The Hollywood Reporter wordt het een nieuw filmuniversum dat een groots, overkoepelend en onderling verbonden verhaal moet vertellen. Het is nog niet zeker of de hoofdserie in de franchise, die toe is aan zijn 28ste seizoen en dat volgend jaar uit zal zenden - Dino Fury genaamd - verbonden is aan deze plannen voor een filmuniversum.

In hoeverre de plannen realistisch zijn, is moeilijk om te beoordelen. Er zijn al vele pogingen gedaan in Hollywood om het succes van het Marvel Cinematic Universe te herhalen. Die slaagden lang niet altijd en geen van die pogingen wist het succes te evenaren. Of dat de Power Rangers zal lukken, is maar zeer de vraag.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Ik heb liever een film over het Bron Material Super Sentai

Crush

Avatar

Ik vond die laatste Power Rangers film best wel ok, jammer dat ze er niet mee verder gaan.

RobzZ01

Avatar

Ik vraag me wel af: waarom. Had gewoon doorgepakt op die vorige Power Rangers. Die film werd best prima ontvangen. Het grootste kritiekpunt op die film was de wat kinderlijke actie. Er ging veel lof richting het verhaal en de cast. Had daar dan op doorgepakt op een vervolg.

Om nu weer opnieuw te gaan rebooten zie ik (nog) niet zo zitten.

Q Jones18

Avatar

Ik heb ooit wel eens een teaser gezien van 10 a 15 minuten gemaakt door een creatief iemand. Het was een soort verhoor ofzo maar erg goed gedaan. Dat was pas een goede opzet voor een nieuwe rangers

Harmonica1968

Avatar

Ik vond de laatste power rangers erg matig. Dan hebben ze na 1,5 uur eindelijk door hoe het allemaal werkt, en dan is de film al bijna afgelopen. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het goed dat ze een poging hebben gedaan om een soort van origin verhaal er in te stoppen (zoals Batman Begins), maar de uitwerking laat te wensen over en is niet boeiend genoeg.

Decepticon

Avatar

Dit is nu al gedoemd om te mislukken, een film universum aankondigen voordat je ook maar één film hebt gemaakt, is de doodsteek voor je franchise.
Mensen willen helemaal niet horen dat er ergens een universum van komt. Bewijs eerst maar eens dat je één goede film kunt maken en wacht het succes daar eerst maar eens van af.

Rutherford

Avatar

Shattered grid please!

ridjieddo

Avatar

+1 Decepticon. Kijk maar naar Dark Universe
OT: de nieuwe Power Rangers was idd tot het einde leuk om naar te kijken. Maar het leek afgerffeld. Alsof ze te gefocust waren op de backstory en karakterontwikkeling (wat een pluspunt is) maar tegen het einde van de productie beseften dat ze ook nog de daadwerkelijke Power Rangers moesten laten zien.

NieuwsFilm