Algemeen

Streamingdienst Quibi al na een half jaar kopje onder

Het doek valt nu al over de nieuwe streamingdienst.

door Wouter Drummen om 08:05 in Algemeen
Hoewel je zou verwachten dat streamingdiensten nu juist gedurende de coronacrisis goed scoren, is dat zeker niet het geval voor Quibi. Amper zeven maanden na de lancering wordt de stekker er namelijk al uitgetrokken.

Dit liet oprichter Jeffrey Katzenberg samen met CEO Meg Whitman weten. De twee hebben de laatste tijd nog geprobeerd om de streamingdienst en zijn programma's te verkopen aan andere streamingdiensten en studio's, maar zonder succes.

Einde in zicht
Het platform zal normaal gesproken nog enkele maanden online blijven. De abonnees zullen binnenkort dan ook worden verwittigd. Quibi had hoge verwachtingen. Ze hoopte namelijk het eerste jaar maar liefst zo'n 7,5 miljoen abonnees aan te trekken, maar dit leek onrealistisch. Op het einde van het derde kwartaal had Quibi naar schatting ongeveer 710.000 abonnees, 300.000 minder dan in het tweede kwartaal.

Door de ondergang van Quibi staan nu zo'n tweehonderd mensen op straat. In een open brief verontschuldigen Katzenberg en Whitman zich tegenover hun werknemers, investeerders en partners en geven de twee verklaringen waarom de streamingdienst faalde.

Methode
Quibi was niet zoals andere streamingdiensten. Op Quibi waren namelijk (zo goed als) alleen maar afleveringen van zo'n 10 minuten lang te zien. Het was de bedoeling om onderweg, tijdens reizen, naar deze korte afleveringen van films en series te kijken. Door de coronacrisis en de bijbehorende lockdowns zou Quibi echter op het verkeerde moment zijn gelanceerd.

Ondanks het feit dat er enorm veel geïnvesteerd werd in Quibi (maar liefst zo'n 1,75 miljard dollar) en deze ook enorm veel grote namen had weten aan te trekken (Steven Spielberg, Guillermo del Toro, Jennifer Lopez, Sam Raimi, Chrissy Teigen, Reese Witherspoon, Antoine Fuqua, Lena Waithe, Anna Kendrick, Rachel Brosnahan, Issa Rae, Kevin Hart én Steven Soderbergh) valt er nu toch al het doek over.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

don lukas

Avatar

Inderdaad 3 maanden gratis mogen kijken. Aanbod was 13 in een dozijn series met dure acteurs opgeknipt in korte deeltjes van circa 7 minuten.
Naast het feit dat het aanbod ongeïnspireerde meuk was reist nu ook bijna niemand meer met de trein helaas.
Dan is het verdien model Amazon en HBO Max toch beter.

chefry1983

Avatar

De Netflix App bevalt me prima in de trein

Decepticon

Avatar

Het concept van deze streamingdienst interesseerde mij al helemaal niet.

NieuwsFilm

meest populair