Celebrity

Is Jennifer Lawrence een Trump-aanhanger?

De geliefde actrice heeft in ieder geval Republikeinse roots.

door FilmTotaal om 19:40 in Celebrity
Jennifer Lawrence heeft haar keuze voor de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen al gemaakt. De actrice zal stemmen op de Democratische kandidiaat Joe Biden, zo onthult ze in de podcast Absolutely Not van Heather McMahan. In diezelfde uitzending haalt ze stevig uit naar Bidens concurrent Donald Trump.

Lawrence (30) lijkt tot voor kort wel een stem op de Republikeinse kandidaat Donald Trump te hebben overwogen, zo laat ze voorzichtig doorschemeren in de podcast. Lawrence haakte echter af toen Trump geen afstand wilde nemen van de blanke suprematie-ideologie tijdens zijn eerste debat met Biden.

Lawrence praat overigens niet graag publiekelijk over politiek. "Praten over politiek is als acteur ontzettend lastig. Ik wil graag dat iedereen mijn films blijft bekijken en het risico bestaat dat je sommige fans ermee verliest", aldus de filmster.

Hoewel sommigen misschien zullen denken dat Lawrence altijd al een Democraat in hart en nieren is geweest, blijkt dat niet waar te zijn. De actrice onthult niet op Barack Obama te hebben gestemd toen hij voor de eerste keer meedeed in 2008.

"Ik ben opgegroeid als Republikein. Toen ik de voor eerste keer mocht stemmen, stemde ik op John McCain", vertelt Lawrence, die zegt ook zeker de voordelen van het Republikeins beleid te zien. "Maar inmiddels is mijn politieke voorkeur veranderd". En dat lijkt dus vooral door de uitspraken van Trump te komen...

NieuwsFilm

meest populair