Algemeen

Scarlett Johansson wordt de bruid van Frankenstein

De actrice wist de hoofdrol te pakken in de nieuwe film 'Bride'.

door Wouter Drummen om 10:05 in Algemeen
Scarlett Johansson, o.a. bekend van recente films als Marriage Story en Jojo Rabbit, heeft een nieuwe hoofdrol weten te scoren. De actrice zal namelijk in Bride spelen, een science-fiction thriller van A24 en Apple TV+, gebaseerd op de Bride of Frankenstein. De film wordt ingeblikt door Sebastián Lelio, o.a. bekend van de met een Oscar bekroonde Una Mujer Fantástica.

Het verhaal gaat over de briljante ondernemer, Dokter Frankenstein, die besluit de perfecte echtgenote (Johansson) voor zijn iconische monster te creëren. Maar, net als haar voorganger, verwerpt het schepsel haar maker wanneer ze tot leven komt. Ze besluit weg te lopen, om zo op zoek te gaan naar haar eigen identiteit in een wereld die haar als een monster beschouwt.

Zin in
De 35-jarige Johansson heeft er in ieder geval zin in: ''Het wordt tijd dat de Bride of Frankenstein uit de schaduw van haar mannelijke tegenhanger treedt en op zichzelf staat. We zijn heel enthousiast om deze klassieke anti-heldin te emanciperen en haar verhaal nieuw leven in te blazen zodat het een weerspiegeling wordt van de moderne wereld''.

Lelio zal zelf het scenario verzorgen, al wordt hij wel bijgestaan door Lauren Schuker Blum en Rebecca Angelo, de scenaristen van de geplande The Wolf Man-reboot met Ryan Gosling.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Wil ik op zich best zien, maar zou ik geen nieuwe streamingdienst voor nemen, dus hopelijk later ook op blu-ray. Zou ze ook niet in Creature from the Black Lagoon verschijnen (uit het zo succesvolle Universal Monster Universe).

NieuwsFilm

meest populair