Waarom Jackie Chan klaar is met Hollywood-films

In 2017 speelde de actieheld voor het laatste in een Hollywood-film.

Vele jaren was Jackie Chan (Rush Hour) te zien en horen in grote Hollywood-actiefilms, maar de afgelopen drie jaar blijft hij weg uit die films. En daar heeft de ondertussen 66 jarige Chinese actieheld een goede reden voor.

In gesprek met filmelier.com (via Movie Web) zei Chan dat hij Hollywood "nooit heeft verlaten" maar dat hij "geen goede scripts" meer tegenkwam. Hij kreeg rollen aangeboden die allemaal hetzelfde zijn. Hij moet een agent spelen en nu hij ouder wordt wil hij graag meer uitdagende rollen spelen.

Verschillende kanten van Jackie Chan
"Ik wil ervoor zorgen dat het publiek elk jaar zoveel mogelijk verschillende kanten van Jackie Chan kan zien," legde hij uit. "Ik zou willen dat het publiek mij beschouwt als een acteur die actie kan laten zien, niet alleen als een actiester. Ik houd er niet van om mezelf te herhalen."

De laatste Hollywood-film waarin we Chan zagen is The Foreigner uit 2017, ook met Pierce Brosnan. Dat Chan een belangrijke rol vervult, blijkt uit het feit dat hij in 2016 de Academy Honorary Award kreeg voor "buitengewone bijdrage" aan de filmwereld. Al sinds 1962 is Chan te zien in films.

NieuwsFilm

meest populair