Algemeen

Waarom Jackie Chan klaar is met Hollywood-films

In 2017 speelde de actieheld voor het laatste in een Hollywood-film.

door Bram de Groot om 13:09 in Algemeen
Vele jaren was Jackie Chan (Rush Hour) te zien en horen in grote Hollywood-actiefilms, maar de afgelopen drie jaar blijft hij weg uit die films. En daar heeft de ondertussen 66 jarige Chinese actieheld een goede reden voor.

In gesprek met filmelier.com (via Movie Web) zei Chan dat hij Hollywood "nooit heeft verlaten" maar dat hij "geen goede scripts" meer tegenkwam. Hij kreeg rollen aangeboden die allemaal hetzelfde zijn. Hij moet een agent spelen en nu hij ouder wordt wil hij graag meer uitdagende rollen spelen.

Verschillende kanten van Jackie Chan
"Ik wil ervoor zorgen dat het publiek elk jaar zoveel mogelijk verschillende kanten van Jackie Chan kan zien," legde hij uit. "Ik zou willen dat het publiek mij beschouwt als een acteur die actie kan laten zien, niet alleen als een actiester. Ik houd er niet van om mezelf te herhalen."

De laatste Hollywood-film waarin we Chan zagen is The Foreigner uit 2017, ook met Pierce Brosnan. Dat Chan een belangrijke rol vervult, blijkt uit het feit dat hij in 2016 de Academy Honorary Award kreeg voor "buitengewone bijdrage" aan de filmwereld. Al sinds 1962 is Chan te zien in films.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rick_ao

Avatar

Held. Met als hoogtepunt de drunken master films

Angelo1979

Avatar

Drunken Master is toch
wel een van mijn favorieten.
Smiley faceSmiley faceSmiley face


Jackies oudere (kungfu/actie)
films zijn toch nog altijd
de betere films van hem.

Renegade

Avatar

Ik kan altijd genieten van zijn films. Hou ook van de humor erin. Hij is inderdaad een held van me.

Goku32

Avatar

Hij heeft gelijk, echt een geweldige acteur, net als Bruce lee, naar Hollywood maak nu alleen maar bull shit films elke keer

Decepticon

Avatar

Hij houdt er niet van om zichzelf te herhalen, hij heeft de afgelopen 40 jaar bijna niet anders gedaan. Smiley face

Zijn oudere Hong Kong films blijven imo ook zijn betere films, hoewel ik de Rush Hour en Shanghai Noon/Knight films ook erg mooi blijf vinden.
En zijn rol in The Karate Kid remake is misschien wel zijn beste rol kwa acteerprestatie, wat een emotie gooit hij in die rol, zo goed.

Pronk47

Avatar

Nog een Rush Hour hoop ik.

GizMogwai

Avatar

Drunken Master is een pareltje!

Sunspot

Avatar

Hij is er wel lang mee doorgegaan dan, maar goed, zal wel leeftijd zijn, en lichaam is ook niet meer wat het is, al die actie en hij heeft genoeg botten gebroken :D

Spider-fan

Avatar

The Foreigner was al heel anders dan wat hij normaal doet. Ik vind vaak de Hong Kong films leuker dan de Hollywood films, Bleeding Steel was de laatste die ik zag, en Police Story 2013. Wel duidelijk een stuk goedkoper gemaakt dan in Hollywood en vaak met een beetje rommelig scenario, maar wel altijd met een hoog tempo en veel actie.
Er staan ook wat van zijn vroege Hong Kong films op Netflix, maar ik meen niet in de originele taal en met heel belabberde beeldkwaliteit.

Maac

Avatar

Zijn reden om afscheid te nemen van Hollywood-films is omdat hij geen goede scripts meer tegenkwam. Klinkt als een goed argument, maar laten we eerlijk zijn, hoeveel goede scripts van de afgelopen jaren zijn onder zijn neus voorbijgekomen? Die vent is een levende legende, maar niet om de films die uitzonderlijk goede scripts hadden.

deregtx

Avatar

Ach dat zegt hij elke paar jaar..

Alpha80

Avatar

Van al zijn blijft voor mij the drunken master toch de nr1????‍♂️

Alpha80

Avatar

Voor mij is the drunken master zijn beste tot nu toe

centr1no

Avatar

Hij heeft in ieder geval 2 nadelen waardoor hij in het sowieso fantasieloze Hollywood geen variatie hoeft te verwachten; zijn slechte uitspraak van het Engels en typecasting.
In Hong Kong heeft hij die taalbarrière niet en acteert hij een stuk beter maar ook daar heeft hij voornamelijk rollen gehad met actie en de al dan niet historische drama/fanta films die over het algemeen gewoon middelmatig zijn.
Gelukkig krijgt hij in Hong Kong heel af en toe ook films als Jie you za huo dian die gewoon verassend anders is.


NieuwsFilm

meest populair