Celebrity

Dringende oproep Jennifer Aniston: "Stem niet op Kanye West!"

De 'Friends'-actrice heeft zelf op de Democratische kandidaat Joe Biden gestemd.

door FilmTotaal om 13:51 in Celebrity
Jennifer Aniston heeft haar Instagram-volgers opgeroepen om vooral niet op Kanye West te stemmen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Ook uit ze felle kritiek op president Donald Trump.

Friends-actrice Jennifer Aniston (51) heeft bekendgemaakt op de Democratische presidentskandidaat Joe Biden te hebben gestemd. "Ik heb op hem gestemd omdat ons land verdeelder is dan ooit", licht Aniston haar keuze toe op Instagram.

"Op dit moment bepalen een paar machtige mannen wat vrouwen wel en niet kunnen doen met hun lichaam, doet de huidige president helemaal niets tegen racisme en negeert hij ook nog eens de wetenschap, waardoor veel te veel mensen zijn omgekomen", somt Aniston op, onder meer verwijzend naar Trumps aanpak in de bestrijding van de coronacrisis.

Stemadvies
Ook roept Aniston haar volgers op om vooral niet op Kanye West te stemmen. "Het is niet grappig om op hem te stemmen", schrijft de bekendheid. "Maak alsjeblieft een verantwoorde keuze".

Critici waarschuwden eerder al dat het kandidaatschap van de bekende rapper, die eerder openlijk de Republikein Trump steunde, vooral een poging lijkt om de kansen van Biden te verpesten.

West in het Witte Huis?
West maakte in juli bekend een gooi naar het presidentschap te willen doen als onafhankelijk kandidaat. Hoewel het de rapper is gelukt om in staten als Oklahoma en Utah op de kieslijst te komen, is hij ook in meerdere staten van de lijst geschrapt, onder meer vanwege het te laat aanleveren van de benodigde papieren bij de kiescommissie en vermoedens van fraude.

Ondanks die tegenslagen lijken de ambities van West serieus. Hij schijnt inmiddels al 7 miljoen dollar te hebben besteed aan zijn persoonlijke campagne. En dat is toch een behoorlijk bedrag voor iemand die volgens de peilingen absoluut geen kans maakt om de volgende bewoner van het Witte Huis te worden.

NieuwsFilm

meest populair