Netflix blijft heer en meester in streamingland

Netflix staat volop in de top 10 deze week.

Elke week onthult Nielsen een top tien best bekeken streamingfilms en -series van de Verenigde Staten. Dat toplijstje laat ook deze week weer zien dat er eigenlijk maar één partij is die serieus is op dit moment en dat is Netflix.

Streamingdiensten als Disney+ en Amazon Prime Video doen het natuurlijk ook helemaal niet slecht. Disney+ is bijvoorbeeld pas net begonnen, maar heeft al tientallen miljoenen abonnees. En ook Amazon Prime Video is druk bezig met een offensief om veel goede content aan te kopen en te produceren. Maar op dit moment is Netflix heer en meester.

Eén film
In het toplijstje van Nielsen, dat de top tien best bekeken films en series in de Verenigde Staten via streamingdiensten beslaat, is maar één film te vinden en dat is Enola Holmes van Netflix. Die behoort bij Netflix al tot de top tien best bekeken Original films en blijft het ook in de wekelijkse top tien goed doen.

Hieronder het Amerikaanse toplijstje:

1. Ratched (Netflix)
2. Enola Holmes (Netflix; film)
3. The Blacklist (Netflix)
4. The Office (Netflix)
5. Schitts Creek (Netflix)
6. The Boys (Amazon Prime Video)
7. Greys Anatomy (Netflix)
8. Criminal Minds (Netflix)
9. Cobra Kai (Netflix)
10. Lucifer (Netflix)

Disclaimer: Bovenstaand lijstje beslaat enkel de Amerikaanse markt. Dat betekent dat een deel van het aanbod in Nederland bij andere streamingdiensten hoort.

NieuwsFilm

meest populair