Jamie Lee Curtis (Halloween) en Neve Campbell (Scream) over lage lonen voor horror-films

De actrices verdienden niet veel in het begin.

Jamie Lee Curtis, voornamelijk bekend van de Halloween-franchise, speelde in de originele Halloween 1978 en keert alweer terug voor een zesde keer in 2021, voor Halloween Kills. Toch zegt de actrice dat ze in het begin van haar carrière relatief weinig werd betaald voor horrorfilms.

Zo zegt Curtis: ''Ik mag natuurlijk niet klagen. Acteurs verdienen sowieso veel geld voor weinig werk, vergeleken met leraars en verpleegsters, dus ik kan niet zeggen dat ik niet veel heb verdiend. Maar ik echter geen aandeel gehad in de winst van Halloween. Vanuit mijn standpunt was mijn rol niet evenredig aan mijn loon. Iemand hield veel geld over aan die films, maar ik in ieder geval niet''.

Latere delen
Voor andere films in de franchise verdiende Curtis wel weer beter, zoals voor Halloween H20: 20 Years Later en Halloween uit 2018: ''Pas met deze films begon ik meer te verdienen, maar ik ben ondertussen wel al 61 jaar oud''.

Neve Campbell, bekend van de Scream-franchise, herkent dit wel. Zij beweert namelijk ook maar weinig verdiend te hebben met de Scream-franchise. Zo werd haar ook een aandeel in de winst belooft, maar hier kwam niets van. Desondanks dat heeft Campbell toch besloten terug te keren voor een vijfde deel.

Gelijkheid
De actrices zeggen dan dit niet alleen met horror-films gebeurt, maar vandaag de dag nog steeds een probleem is in Hollywood: ''Wanneer een man miljoenen verdient met een franchise dan wordt hij geprezen'' gaat Curtis verder. ''Maar wanneer een vrouw evenveel vraagt, wordt al snel geroepen dat ze hebzuchtig en dat ze juist dankbaar moet zijn''.

Campbell is het ook hier mee eens: ''Het zou gewoon voor iedereen gelijk moeten zijn''. Curtis kwam hier op terug: ''We hebben beiden jarenlang hard gewerkt. Op een gegeven moment mag je ook best zeggen: 'Nee, ik wil hier goed voor betaald krijgen, anders doe ik niet mee'''.

NieuwsFilm

meest populair