Algemeen

Regisseur over het vermoorden van Marvel-personages

De Guardians of Galaxy-regisseur over de reacties en gevolgen van het doden van Marvel-figuren.

door Bram de Groot om 09:53 in Algemeen
In met name de superheldenfilms wil het nog wel eens voorkomen dat een gedood personage terugkeert. Denk aan Superman in het DC Extended Universe en meerdere personages in het Marvel Cinematic Universe. En dit is niet raar; in de comics gebeurt het ook.

Regisseur James Gunn liet tijdens een online Q&A weten dat hoe het is om personages te laten sterven in zijn films. Hij liet gelijk weten dat wat hij ook doet, er reacties komen van de kijkers. Positief én negatief.

"Er zijn boze fans, welke keuze je ook maakt, twitterde Gunn. "Ik krijg nog steeds haatberichten omdat Yondu sterft in Guardians of the Galaxy Vol. 2 en Boltie in Super. Maar hun dood was een integraal onderdeel van de verhalen. En voor de goede orde, ik krijg veel meer berichten van mensen die zeggen dat ze diep zijn geraakt door die sterfgevallen."

Lastig om een personage te doden
"Het is echt klote om een acteur te moeten vertellen dat je het personage dat ze spelen gaat vermoorden, vooral als ze het personage in een andere film speelden, of als ze niet stierven in een eerste versie van het script," voegde Gunn eraan toe. "De meesten van hen willen niet dood, maar iedereen die ik het heb verteld, is er volwassen mee omgegaan."

Ook ging hij in op een opmerking dat Yondu (Michael Rooker) in de comics terugkeert. Gunn ziet liever niet dat Yondu terugkeert in het Marvel Cinematic Universe.0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair