Algemeen

Komt er toch een vervolg op 'White Chicks'?

Als het aan hoofdrolspeler Marlon Wayans ligt, is de mogelijkheid zeker niet uitgesloten.

door Timothy van Damme om 12:48 in Algemeen
Hoewel de filmwereld steeds genuanceerder wordt, laat Marlon Wayans desgevraagd weten dat hij een vervolg op White Chicks wel ziet zitten. Dat is een opmerkelijke uitspraak in deze tijd, waarin 'whitewashing' en 'blackface' voor veel ophef zorgen.

Voor Wayans is het echter niet zo politiek beladen. Hij vindt simpelweg dat de wereld wel weer eens mag lachen na alle miserie. Dat vertelde hij recent aan People magazine.

Goede grap
"Mensen vragen me altijd of een film als White Chicks nog steeds gemaakt zou kunnen worden. Volgens mij absoluut wel. Als je de mensen die je parodieert aan het lachen kunt krijgen, heb je gewoon een goede grap in handen. En niemand lacht meer om White Chicks dan 'white chicks'."

White Chicks draait om twee zwarte FBI-agenten die undercover gaan als verwende, witte dames. Op die manier hopen ze een zaak rondom kidnapping op te lossen, maar hoe meer ze in hun rollen duiken, hoe lastiger het wordt.

Gestaag
Vorig jaar doken geruchten van een tweede deel op toen Terry Crews iets te enthousiast was in een interview. Hij vertelde dat de film in vergevorderd stadium was, maar dat moest Wayans ontkrachten.

"Terry loog, maar dat ga ik hem niet vertellen, want hij is veel te gespierd. We werken er gestaag naar toe, maar ik laat van me horen zodra er iets te melden valt."

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Doe dan een Blackface versie.

Draven

Avatar

Alles moet zo politiek correct geladen zijn tegenwoordig maar echter alleen maar bepaalde kanten op. De ene kant op kan wel en de andere niet. Ik vraag me af hoe een film opgepakt zou worden als twee blanke politiemannen ook undercover zouden gaan als twee negroïde dames van "The hood".

Renegade

Avatar

Verschrikkelijke film.met zero humor. Laat maar.

Master Of Films

Avatar

Draven "Ik vraag me af hoe een film opgepakt zou worden als twee blanke politiemannen ook undercover zouden gaan als twee negroïde dames van "The hood"."
Dan wordt Twitter flink vervuild met boze reacties van de Acre Indianen uit Brazilië.
Dat wordt een no-go vanuit Biden's Hollywoke Smiley face

GreenHornet

Avatar

Biden kijkt liever naar White Kids.

BillySavastano

Avatar

Vroeger veel gelachen om white chicks, alleen denk dat in deze periode zo'n film niet meer kan.
We live in dark times helaas, je kan niks meer doen of zeggen zonder afgebrand te worden via social media.

Monojaxx

Avatar

Hoop het wel, ben totaal niet zo van die Wayans humor, maar ik vind White Chicks erg grappig gedaan. Al is het natuurlijk wel een beetje racistisch. Wij worden nu allemaal afgebeeld als 2 lelijke blanke huppelcuntsjes!

SeanDeNiro

Avatar

Hoewel de filmwereld steeds genuanceerder wordt|||Als je woke bent dan omschrijf je het op die manier. Een betere omschrijving is: hoewel de filmwereld steeds stompzinniger wordt is het wel ok om blanken te discrimineren.
Ik zie er geen racisme in maar in de bezopen context van tegenwoordig is dit puur racisme.

chefry1983

Avatar

Er is totaal niets racistisch aan White chicks. Net als dat zwarte piet niets met racisme te maken heeft. De humor vond ik wel leuk in de film dus een 2e deel zie ik wel zitten maar zal wel niet gebeuren in de huidige preutse tijd

Timothy

Avatar

@SeanDeNiro: bedankt voor het compliment.

Sunspot

Avatar

Sowieso zie ik ook geen racisme in White Chicks, proberen gewoon komedie te maken, niks mis mee.

Maar probleem is dat als het andersom is, gelijk stortvloed aan racisme aantijgingen van bepaalde groepen pffff.

Als dit mag, dan mag het andersom ook, sowieso, waaorm niet.

Je moet ook wat grappen kunnen blijven maken, net op radio weer dat iemand een racist is, omdat hij een Italiaan spaghettivreter noemde, wat maakt dat uit joh.

Bij Indo's ook, pinda, is normaal, kaaskoppen, wat dan ook, is gewoon goed bedoeld uiteindelijk.

Gaat om de context ook, hoe het gebracht wordt, joh, zoveel bevolkingsgroepen onder elkaar doen het, is gewoon gein voroal.

Maar tegenwoordig (met media die vooral aansticht) moet je op je woorden passen, achterlijk gewoon

NieuwsFilm

meest populair