Komt er toch een vervolg op 'White Chicks'?

Als het aan hoofdrolspeler Marlon Wayans ligt, is de mogelijkheid zeker niet uitgesloten.

Hoewel de filmwereld steeds genuanceerder wordt, laat Marlon Wayans desgevraagd weten dat hij een vervolg op White Chicks wel ziet zitten. Dat is een opmerkelijke uitspraak in deze tijd, waarin 'whitewashing' en 'blackface' voor veel ophef zorgen.

Voor Wayans is het echter niet zo politiek beladen. Hij vindt simpelweg dat de wereld wel weer eens mag lachen na alle miserie. Dat vertelde hij recent aan People magazine.

Goede grap
"Mensen vragen me altijd of een film als White Chicks nog steeds gemaakt zou kunnen worden. Volgens mij absoluut wel. Als je de mensen die je parodieert aan het lachen kunt krijgen, heb je gewoon een goede grap in handen. En niemand lacht meer om White Chicks dan 'white chicks'."

White Chicks draait om twee zwarte FBI-agenten die undercover gaan als verwende, witte dames. Op die manier hopen ze een zaak rondom kidnapping op te lossen, maar hoe meer ze in hun rollen duiken, hoe lastiger het wordt.

Gestaag
Vorig jaar doken geruchten van een tweede deel op toen Terry Crews iets te enthousiast was in een interview. Hij vertelde dat de film in vergevorderd stadium was, maar dat moest Wayans ontkrachten.

"Terry loog, maar dat ga ik hem niet vertellen, want hij is veel te gespierd. We werken er gestaag naar toe, maar ik laat van me horen zodra er iets te melden valt."

NieuwsFilm

meest populair