Celebrity

'Harry Potter'-acteur is blij niet herkend te worden op straat

Hij kan daardoor heel andere rollen scoren.

door FilmTotaal om 19:20 in Celebrity
De Britse acteur Harry Melling was jarenlang te zien als Dudley Dursley in de Harry Potter-films. Maar hij heeft nu een heel andere carrière en speelde de laatste maanden in maar liefst drie projecten van Netflix.

Dat zijn ook meteen niet de minste projecten. Zo was hij te zien in actiefilm The Old Guard, speelde hij een rol in thriller The Devil All the Time en is hij nu te zien in de serie The Queen's Gambit. Maar hij wordt niet zo heel veel herkend op straat en dat vindt hij alleen maar fijn.

Niet herkend worden
Gedurende de Harry Potter-films verloor Melling heel wat gewicht. Zoveel, dat er bijna een nieuwe Dudley gecast werd voor Harry Potter and the Deathly Hallows Part One. Uiteindelijk droeg uit een fatsuit om de rol te kunnen houden.

"Ik denk dat een van de zegeningen voor mij is, dat ik niet herkend werd. Ik was wel onderdeel van de [Harry Potter]-films, maar het voelde ook alsof ik de kans had om opnieuw te beginnen en dat voelt voor mij heel goed," aldus de acteur tegenover People.

Hij vindt het dus vooral fijn dat hij nu niet direct herkend wordt als Dudley uit de Potter-films, maar zichzelf kan zijn en daardoor heel wat rollen kan krijgen die niet gelijk staan aan die van de 'slechterik' die Dudley vele films leek te zijn.

NieuwsFilm

meest populair